Папа Франциск посети днес Южна Италия, за да закрие конгрес

...
Папа Франциск посети днес Южна Италия, за да закрие конгрес
Коментари Харесай

Папата призова за повече раждания в Италия

Папа Франциск посети през днешния ден Южна Италия, с цел да закрие конгрес на Католическата черква, който съответства с парламентарните избори в страната, и насочи обръщение, в което засегна основни въпроси от предизборната акция, в това число миграцията, съобщи Асошиейтед прес.

Нито Светият отец, нито домакините му загатнаха изборите по време на литургията навън, въпреки че конференцията на италианските архиепископи по-рано прикани италианците да гласоподават на деликатно следените избори, които може да доведат на власт първото крайнодясно държавно управление в Италия от Втората международна война.

В края на службата в град Матера папата се изрече непринудено, призовавайки италианците да имат повече деца. „ Бих желал да прикани Италия: Повече раждания, повече деца “, сподели Светият отец.

Италия има един от най-ниските индикатори на раждаемост в света и папата постоянно е изразявал страдание за нейната „ демографска зима “, отбелязва АП.

Франциск засегна също един наболял въпрос в страната, припомняйки, че днешната дата съответствува със Световния ден на мигрантите и бежанците на Римокатолическата черква. Светият отец прикани за бъдеще, когато „ Божият план “ ще бъде прибавен, а мигрантите и жертвите на трафик на хора ще живеят в мир и достолепие, както и за „ по-приобщаващо и братско бъдеще “.

„ Мигрантите би трябвало да бъдат приветствани, съпровождани, насърчавани и интегрирани “, добави той.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР