Папа Франциск отхвърли всички спекулации, че планира да подаде оставка

...
Папа Франциск отхвърли всички спекулации, че планира да подаде оставка
Коментари Харесай

Папа Франциск: Не съм болен от рак и няма да подавам оставка!

Папа Франциск отхвърли всички спекулации, че възнамерява да подаде оставка в близко бъдеще, заяви Ройтерс. За да опровергае слуховете, светият отец заяви, че възнамерява да посети Канада този месец и се надява да може да отиде в Москва и Киев допустимо най-скоро по-късно.

В извънредно изявление в резиденцията си във Ватикана Франциск също отхвърли слуховете, че има рак. Папата даже се пошегува, че лекарите „ не са му споделили нищо за това “ и за първи път даде детайлности за положението на коляното, което му е попречило да прави някои от отговорностите си.

В 90-минутен диалог, воден на италиански език, без присъстващи сътрудници, 85-годишният понтификат също повтори, че осъжда абортите след решението на Върховния съд на Съединени американски щати предишния месец.

В медиите се разпространиха клюки, след композиция от събития, в това число срещи със международните кардинали за разискване на нова конституция на Ватикана, гала за въвеждане в служба на нови кардинали и посещаване в италианския град Л`Акуила, че това може да предвещават оповестяване на оставка.

Град Л`Акуила се свързва с папа Целестин V, който подава оставка от папството през 1294 година Папа Бенедикт XVI посети града четири години преди да се откаже от поста през 2013 година, първият папа, който направи това от към 600 години насам.

„ Всички тези съвпадения накараха някои да мислят, че ще се случи същият сюжети ", сподели той. „ Но в никакъв случай не ми е идвало мислено. За момента не, за момента не. Наистина! “, отсече папата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР