Папа Франциск осъди неоснователната“ идеологическа дезинформация за ваксините срещу COVID-19,

...
Папа Франциск осъди неоснователната“ идеологическа дезинформация за ваксините срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди фалшивите новини за ваксините

Папа Франциск осъди „ неоснователната “ идеологическа дезинформация за имунизациите против COVID-19, подкрепяйки националните имунизационни акции и наричайки здравните грижи „ морално обвързване “.

Главата на Римокатолическата черква приказва в годишното си послание към дипломатическия корпус, упълномощен във Ватикана, съобщи „ Ройтерс “. Думите му към дипломатите от близо 200 страни означиха най-голямото му доближаване до фактическата поддръжка за наложителна имунизация. „ Осъзнахме, че на местата, където е извършена ефикасна акция за имунизиране, рискът от тежки последствия от заболяването е намалял “, сподели папа Франциск.

Според него точно поради това е значимо имунизацията да продължи, „ доколкото е допустимо “. Около една пета от цялото послание на папата бе обвързвано с пандемията. Той предизвести за идеологически изказвания по отношение на имунизациите.

„ За страдание от ден на ден откриваме, че живеем в свят на мощни идеологически разделения. Често хората се оставят да бъдат повлияни от идеологията на момента, постоянно подкрепена от неоснователна информация или неприятно документирани обстоятелства “, разясни Франциск.

„ Ваксините не са вълшебно средство за излекуване, само че сигурно те съставляват, в допълнение към други лекувания, които би трябвало да бъдат създадени, най-разумното решение за предварителна защита на заболяването “, добави още той. По думите му „ здравните грижи са морално обвързване “.

Самият папа Франциск е изцяло имунизиран. Той прикани за световен политически ангажимент „ да се преследва положителното на популацията посредством ограничения за предварителна защита и имунизация “. Поднови и апела си за заслужено систематизиране на имунизациите измежду бедните народи.

Освен това обърна внимание на още няколко тематики, в това число за отбраната на мигрантите. Според него всяка страна би трябвало да одобри допустимо най-вече от тях, а отговорността за тяхната интеграция би трябвало да бъде споделена.

За изменението на климата папата сподели, че резултатите от срещата на върха в Глазгоу, COP26, са „ много слаби в светлината на тежестта на казуса “. Повтори и апелите си за разговор в зони на спор или рецесия, като да вземем за пример Мианма, Ливан и Украйна, както и апелите за възбрана на притежаването на нуклеарни оръжия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР