Папа Франциск оглави литургията за католическия Великден пред десетки хиляди

...
Папа Франциск оглави литургията за католическия Великден пред десетки хиляди
Коментари Харесай

Папата призова за край на всички войни във великденското си слово

Папа Франциск оглави литургията за католическия Великден пред десетки хиляди поклонници и туристи на площад " Свети Петър “. Той прикани за завършек на всички войни и жигосах несправедливостта и споровете.

Оранжево-червени лалета, жълти стръкове форзиция, както и нарциси и други пъстри сезонни цветя, бяха превозени с камиони от Нидерландия през вчерашния ден и сложени в саксии, с цел да украсят площада пред Ватикана, който през днешния ден бързо се извърши с поданици на Рим и гости на града.

По данни на ватиканските служби за сигурност до началото на утринната литургия на площада са се събрали към 45 000 души.

В началото на великденската гала, въодушевена от християнското поверие, че Исус е възкръснал от мъртвите след разпятието си, Франциск звучеше малко изтощено, до момента в който рецитираше ритуалните слова на латински, показва АП.

Навес пред стъпалата на площада приюти Светия отец, който се върна в полезрението на обществеността 12 часа след траялата нощес 2 часа и 25 минути работа за Великденското бдение в базиликата " Свети Петър ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР