Папа Франциск обяви в неделя предстояща година, посветена на семейството,

...
Папа Франциск обяви в неделя предстояща година, посветена на семейството,
Коментари Харесай

Папа Франциск обяви година на семейството

Папа Франциск разгласи в неделя идна година, отдадена на фамилията, съобщи Асошиейтед прес. Той уточни, че годината на фамилията ще стартира на 19 март, когато е петата годишнина от посланието му " Радостта от любовта ".

Документът, породил голям брой разногласия, позволява опцията на разведени и сключили втори цивилен брак вярващи да получават причестяване, което провокира рецензии и даже обвинявания в разкол от консервативни католици.

Франциск изготви документа, откакто събра епископи от целия свят да обсъдят по какъв начин Католическата черква би могла по-добре да подходи към фамилния живот на вярващите.

Докато въпросът за разведените и встъпилите в още един брак бе главният, който притегли вниманието по време на синода, полемиките засегнаха и тематики като еднополовите и други нетрадиционни фамилии.

Франциск разгласи годината на фамилията при днешната си неделна проповед, която бе произнесена от студиото му, с цел да се предотврати събиране на хора на площад " Свети Петър " като част от ограниченията на Ватикана за битка с пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР