Папа Франциск няма да спре въпреки скорошните здравословни проблеми, които

...
Папа Франциск няма да спре въпреки скорошните здравословни проблеми, които
Коментари Харесай

Американски кардинал: Здравословните проблеми няма да спрат папата

Папа Франциск " няма да спре " макар скорошните здравословни проблеми, които го принудиха да употребява инвалидна количка, сподели кардинал Кевин Фарел от ватиканската курия, представен от Ройтерс.

Кардинал Кевин Фарел, направи коментара, до момента в който представяше посланието на папата за Световния ден на Римокатолическата черква за възрастните хора, честван тази година на 24 юни.

Франциск учреди деня през 2021 година, с цел да притегли вниманието към потребностите на възрастните хора и да подчертае техния капацитет като дейни членове на обществото, които не би трябвало да бъдат отхвърляни.

" Той приема рестриктивните мерки си в този миг с огромен дух и огромно сърце. Мисля, че е образец за всички нас. Не бива да крием обстоятелството, че с възрастта понижаваме способността ни да играем дейна роля в животът на света към нас ", сподели Фарел.

" Но той ни демонстрира също, че с рестриктивните мерки, които има физически и с възрастта, той няма да спре ", сподели той.

85-годишният папата страда от обостряне на болежка в дясното коляно в допълнение към дългогодишния си ишиас, който също предизвиква болежка в краката.

Миналия четвъртък и от този момент употребява такава по време на частни и обществени аудиенции.

Фарел сподели, че Франсис е превъзходен образец за възрастните хора, тъй като е решил да извършва отговорностите си допустимо най-добре, макар " ограничаването да бъде в тези дни в инвалидна количка поради коляното си ".

В посланието си папата сподели, че възрастните хора не са разбирани и прекомерно постоянно младите генерации желаят да ги скрият от погледа си.

" Много хора се опасяват от старостта. Смятат я за нещо като болест, с която е най-добре да се заобикаля всеки контакт ", сподели папата, наричайки отношението резултат от културата на " отменяне ".
 Папата за Украйна: Нека оръжията замлъкнат и тези, които имат силата да спрат войната, чуят вика за мир
Папата за Украйна: Нека оръжията замлъкнат и тези, които имат силата да спрат войната, чуят вика за мир

Франциск сподели, че войната го кара да " страда и плаче "

Здравето на папа Франциск наложи отлагането на пътуването до Ливан идващия месец, само че той към момента не се е отказал от две пътувания през юли, едното до Южен Судан и Демократична република Конго, а другото до Канада. Преди това се чака да му бъде осъществена интервенция на коляното.

В края на месец април за деня поради припадък на болежка в коляното , заяви Ватикана, представен от Ройтерс.

В изказването се споделя, че лекарите му са му наредили да почива и че той няма да взе участие в съвещание на Съвета на кардиналите, който го поучава по въпроси на църквата.

85-годишният папа трябваше да ограничи събитията през последните седмици поради болката в дясното коляно.

Няколко пъти през Великденския интервал той участва, само че не води литургиите в базиликата Свети Петър . Вместо това той делегира архиепископ или кардинал да отслужва литургията, до момента в който той седи по време на службата и да чете проповедта си също седнал.

Папата предходната година претърпя интервенция за премахване на част от червата му, само че и тогава не ограничи интензивността, като се изключи късия му престой в болничното заведение.
 Съпруги на бойци от
Съпруги на бойци от " Азовстал " към папата: Не ги оставяйте да умрат

Те приканиха папа Фарнциск да помогне бойците да избегнат съветския плен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР