Папа Франциск натовари ръководителя на Италианската епископска конференция кардинал Матео

...
Папа Франциск натовари ръководителя на Италианската епископска конференция кардинал Матео
Коментари Харесай

Папата натовари кардинал Дзупи да ръководи мирна мисия за Украйна

Папа Франциск натовари ръководителя на Италианската епископска конференция кардинал Матео Дзупи да управлява мирна задача в Украйна. Това заяви ръководителят на пресслужбата на Светия трон Матео Бруни. Както изясни Бруни, времето на тази задача и нейните условия сега се изследват, съобщава ТАСС.

„ Мога да потвърдя, че папа Франциск разпореди на кардинал Матео Дзупи, архиепископ на Болоня, президент на Италианската епископска конференция, да управлява задача, съгласно Държавния секретариат, която ще способства за деескалацията на спора в Украйна, с вярата, която в никакъв случай не е напускала папата, че може да способства за спокойно споразумяване “, се споделя в изказването.

Папа Франциск разгласи " мирната задача " на Ватикана по украинския въпрос в края на април на връщана от Будапеща, където беше на апостолическо посещаване. Папата не разкри детайлности за самодейността, като уточни, че тя „ към момента не е обществена “.

Тогава и Киев, и Москва показаха, че нямат информация по този въпрос. По-късно, след среща с Франциск във Ватикана преди седмица, украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Киев „ не се нуждае от медиатори “, а от „ обективен свят “, напомня ТАСС.

Инфо: TАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР