Папа Франциск нарече конфликта в Украйна безсмислено клане и призова

...
Папа Франциск нарече конфликта в Украйна безсмислено клане и призова
Коментари Харесай

Папата осъди „отвратителната война“ в Украйна и призова за спиране на конфликта

Папа Франциск назова спора в Украйна " безсмислено кръвопролитие " и прикани водачите да спрат " тази отвратителна война ", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

" Насилствената експанзия против Украйна, за жалост, не отслабва ", сподели Франциск пред хиляди хора на площад " Свети Петър ", събрали се за неделното му послание и благословия.

" Това е безсмислено кръвопролитие, при което всеки ден се повтарят кръвопролития и зверства ", съобщи той в следващото си изказване, осъждащо войната. " Няма опрощение за това ", сподели папата.

" Моля всички играчи от интернационалната общественост в действителност да се ангажират да спрат тази отвратителна война ", съобщи Франциск, предизвиквайки ръкопляскания от събралото се голям брой.

" Дори тази седмица ракети и бомби поразяват цивилни, възрастни хора, деца и бременни дами ", сподели той.

Папата загатна за вчерашното си посещаване в болница в Рим, където се лекуват деца, потърпевши в Украйна. " Едно беше останало без ръка, а друго беше ранено в главата ", съобщи Франциск. Той сподели, че мисли за милионите, които бягат от войната. " И мощно пострадвам за тези, които даже нямат опция да избягат ", добави папата.

Според него " на първо място беззащитният живот би трябвало да бъде почитан и опазван, а не унищожаван ". По думите му този приоритет " стои над всякаква тактика ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР