Папа Франциск каза днес, че се чувства много по-добре след

...
Папа Франциск каза днес, че се чувства много по-добре след
Коментари Харесай

Папата след битката с бронхита: Изморявам се, ако говоря прекалено много

Папа Франциск сподели през днешния ден, че се усеща " доста по-добре " след двудневната си борба с бронхита, само че още веднъж помоли помощник да прочете неговото послание, съобщи Асошиейтед прес.

Предстоятелят на Римокатолическата черква, един от чиито бели дробове е бил отчасти изрязан още в младежка възраст, съобщи по време на седмичната си обща визита, че към момента се изморява, когато приказва прекомерно доста. Франциск, който ще навърши 87 години на 17 декември, заболя от грип на 25 ноември и беше заставен да анулира плануваното си посещаване в Дубай за присъединяване в конференцията на Организация на обединените нации за климата КОП28. Впоследствие лекарите му сложиха диагноза " изострен заразен бронхит ", като дишането му беше затруднено.

АП  показва, че това е вторият сериозен случай на бронхит на папата тази година - напролет той беше признат в болница за няколко дни, през които бе подложен на интравенозно лекуване с антибиотици. Агенцията разказва по какъв начин Франциск се е появил на подиума в залата за аудиенции с бастун, усмихнал се е необятно и е поздравил приветстващото го голям брой. Той е бил в положително положение на духа и е приел няколко прелати, които са били пристигнали да приказват с него уединено в края на аудиенцията.

Обяснявайки за какво ще помоли асистента си да прочете неговото послание, главата на Римокатолическата черква сподели: " Аз съм доста по-добре, само че когато приказвам прекомерно доста, се изтощавам ". Папата насочи къс апел за молебствия за всички тези хора, които страдат от войната, включително в Украйна, в Израел и в Газа.

" Войната постоянно значи загуба ", съобщи той. " Никой не печели, всички губят. Единствените, които печелят, са производителите на оръжия ", добави Франциск. За да бъде защитен от внезапните промени в температурите, които биха могли да влошат положението му, през последните две недели папата даде обичайна си обедна благословия от параклиса в резиденцията си във Ватикана, а не от прозореца, гледащ към площад " Св. Петър ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Независимо от това от Ватикана оповестиха, че в петък предстоятелят на Римокатолическата черква ще направи обичайното си поклонение пред статуята на Непорочното зачатие на Дева Мария на площад " Испания " ( " Пиаца ди Спаня " ) в Рим, пред която ще се помоли по случай значимия едноименен католически празник - Деня на Непорочното зачатие. Същия ден той възнамерява посещаване в най-голямата черква в италианската столица, отдадена на Дева Мария - базиликата " Санта Мария Маджоре ", с цел да се помоли пред обичаната си икона на Божията майка, показва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР