Папа Франциск каза че има възпаление в белите дробове и

...
Папа Франциск каза че има възпаление в белите дробове и
Коментари Харесай

Папата е с възпаление на белите дробове

Папа Франциск сподели че има инфектиране в белите дробове и се появи седнал в параклиса на резиденцията си вместо на площад " Свети Петър ", до момента в който негов асистент чете неделното обръщение на папата, предава " Ройтерс ".

86-годишният папа, облечен в обичайните си бели одежди и с превръзка на дясната си ръка, остана да седи до помощника по време на четенето.

" Скъпи братя и сестри. Честита неделя. Днес не мога да се появя на прозореца, тъй като имам този проблем с инфектиране в белите дробове ", сподели Франциск.

Франциск отиде в болница в Рим в събота, откакто

Франциск показа свещеника, отец Паоло Брайда, който продължи да чете неделното послание на папата, учредено на Евангелието. Франциск се изкашля няколко пъти по време на четенето.

Папата даде благословия и Брейда прочете останалата част от обръщението, в това число апели за мир в Украйна, признателност за освобождението на някои заложници в Газа и удостоверение на желанието на папата да пътува до Дубай в петък, с цел да участва на конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата.

Франциск приключи с обичайните си заключителни думи: " Желая на всички хубава неделя. Моля, не забравяйте да се молите за мен. Приятен обяд и до идващия път. "

Събитието беше излъчено на големи екрани за вярващите, събрали се на площада, както и по нормалните телевизионни и интернет канали.

По-рано този месец Франциск пропусна да прочете готова тирада за среща с европейски равини, тъй като имаше простуда, само че изглеждаше в положително здраве по време на среща с деца часове по-късно същия ден.

През юни беше опериран от и. Изглежда, че се е възстановил изцяло от тази интервенция.
 Спорят дали папата е нарекъл обстановката в Газа „ геноцид “
Спорят дали папата е нарекъл обстановката в Газа „ геноцид “

Папа Франциск приказва поотделно с израелски родственици на заложници, държани от " Хамас " и с палестинци със фамилии в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР