Папа Франциск използва новогодишното си послание днес, за да отправи

...
Папа Франциск използва новогодишното си послание днес, за да отправи
Коментари Харесай

Папата настоя: насилието срещу жените обижда Бог

Папа Франциск употребява новогодишното си обръщение през днешния ден, с цел да насочи ослепителен апел за преустановяване на насилието против дамите, заявявайки, че то е обидно за Бога, осведоми " Ройтерс ".

85-годишният Франциск отслужи литургия в базиликата " Свети Петър " в деня, в който Римокатолическата черква отбелязва както тържеството на Света Богородица, по този начин и годишния Световен ден на мира.

Франциск изглеждаше в добра форма след необяснен случай в Новогодишната нощ, когато участва на работа, само че в последния миг не я управлява, както се очакваше.

В началото на литургията през днешния ден той измина цялата дължина на централната пътека на базиликата, за разлика от през вчерашния ден вечерта, когато се появи от непряк вход покрай олтара и наблюдаваше в профил.

Франциск страда от ишиас, който предизвиква болежка в краката, а от време на време пристъпът му пречи да стои прав дълго време.

Франциск изтъка новогодишната си проповед към тематиките за майчинството и дамите, изтъквайки, че точно те държат дружно нишките на живота, и я употребява, с цел да насочи един от най-категоричните си до момента апели за преустановяване на насилието против тях.

" И защото майките подаряват живот, а дамите пазят света (заедно), дано всички поставим повече старания за поощряване на майките и за отбрана на дамите ", сподели Франциск.

" Колко принуждение е ориентирано против дамите! Стига! Да нараниш една жена значи да обидиш Бог, който от една жена пое нашето човечество - не посредством ангел, не непосредствено, а посредством жена ", сподели той, базирайки се на Майката на Исус Мария.

По време на италианска телевизионна стратегия предишния месец Франсис сподели на жена, която е била бита от някогашния си брачен партньор, че мъжете, които правят принуждение над дами, се занимават с нещо, което е " съвсем демонски ".

Откакто пандемията COVID-19 стартира преди близо две години, Франсис няколко пъти се изрече против домашното принуждение, което се е нараснало в доста страни, откакто блокирането остави доста дами в капан с техните насилници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР