Папа Франциск и няколко източноправославни патриарси се помолиха за християните

...
Папа Франциск и няколко източноправославни патриарси се помолиха за християните
Коментари Харесай

Папата и източните патриарси се помолиха за мир в Близкия изток

Папа Франциск и няколко източноправославни патриарси се помолиха за християните в Близкия изток.
Съучастничеството в мълчанието направи допустимо изгонването на десетки хиляди християни от техните домове в Близкия изток, уточни главата на Римокатолическата черква.
Той напомни, че точно Близкият изток е родината на християнството, където се съхраняват античните християнски традиции и завещание и където е коренът на християнската душа.
„ През последните години районът е затрупан с тъмните облаци на войната, насилието и разорението, другите форми на окупация и фундаментализъм, насилствената миграция “, сподели папата, представен от БГНЕС.
Той акцентира, че " безразличието убива и желаеме да издигнем гласа си против това убийствено равнодушие ".
Молитвата бе отслужена в църквата " Свети Николай " в Бари, където се намират мощите на Св. Николай Чудотворец, един от най-уважаваните светци в православния свят. Освен това Бари, ситуиран на италианския бряг на Адриатическо море, е определен за място на молитвата, тъй като постоянно е бил мост сред Изтока и Запада.
На молитвата участваха вселенският патриарх Вартоломей, както и патриарсите на Александрия, Антиохия и Йерусалим. Руската православна черква беше показана от митрополит Иларион.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР