Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата отслужи меса на стадион в Канада, на която призова за прекратяване на насилието


Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отслужи през днешния ден меса на футболен стадион в канадския град Едмънтън, в която се включиха десетки хиляди вярващи, заяви Българска телеграфна агенция.

Богослужението е част от деянията на Светия отец в границите на пътуването му в Канада, което има за цел възстановяване на връзките с коренното население на страната.

Близо 50 000 души пристигнаха на службата, макар че доста седалки останаха празни на " Стадиона на Британската общественост ", който е с потенциал от 65 000 души.

В своята проповед Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прикани за смяна и за " бъдеще, в което историята на насилието и маргинализацията, претърпени от нашите братя и сестри от коренното население, в никакъв случай да не се повтаря ".

Светият отец насочи този си апел ден откакто се извини на коренното население на страната, включващо индианците, метисите и инуитите, за съучастието на Католическата черква в политиката на Канада за асимилация на това население и закононарушенията, осъществени против деца от тези общности в католически пансиони.

Мрежата от пансиони, основана от страната и ръководена от Църквата, е имала за цел да приспособи и да интегрира децата в християнското общество. На процедура обаче децата там са били подложени на принуждение, полови похищения, апетит и заболявания. Стотици деца от коренното население са умряли в тези институции.

От 80-те години на 19 век близо 150 000 деца от коренното население са били отнети от фамилиите им и настанени в пансионите, като последните такива институции са затворени чак през 1996 година

Откриването на стотици необозначени гробове на деца на територията на тези пансиони през май предходната година провокира отвращение по света, въпреки изгубването на деца от коренното население да се дискутира в Канада от години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР