Панираните калмари са едни от най-предпочитаните морски дарове. По заведенията

...
Панираните калмари са едни от най-предпочитаните морски дарове. По заведенията
Коментари Харесай

С тази панировка калмарите се получават по – вкусни от тези по заведенията

Панираните калмари са едни от най-предпочитаните морски блага. По заведенията съвсем постоянно ги подготвят феноменално вкусни – апетитни от вътрешната страна и с хрупкава коричка извън. За страдание вкъщи не постоянно съумяваме да реализираме същия този краен резултат.

Днес обаче ще ви споделим къде тъкмо грешите и какво се изисква от вас да извършите, тъй че да съумеете да си приготвите най-вкусните калмари на света.
Как е вярно да се панират калмарите?
Запомнете, че най-обикновената панировка е с царевично брашно. Именно на него морските блага дължат апетитния си златист тен. Много е значимо обаче, когато ги панирате, да нагреете олиото преди този момент. Не поставяйте доста късчета в тигана, тъй като по този метод температурата пада. Когато температурата падне, панировката ще попие от мазнината и най-после усетът на морските блага напълно няма да е това, което сте очаквали.
Как да подберем риба и морски блага?
Допреди век и половина-два морските блага са били налични единствено за жителите на бреговете. Днес, с помощта на технологиите з...
Прочети повече
Не забравяйте, преди да овкусите калмарите, да премахнете ципата им, тъй че да не са жилави, откакто ги сервирате в чинията и поднесете на трапезата. Поръсете ги със сол и черен пипер, а по-късно ги оваляйте в царевично брашно. Накрая ги потопете в разрушените на сняг белтъци и пуснете в загрятата лой.

Времето, което им е нужно да се сготвят, е към една минута, не повече. Накрая обаче ги поставете върху кухненска хартия, с цел да може непотребната лой да се отцеди от тях.

Задължително пробвайте тази панировка. Калмарите най-после се получават по-вкусни от тези, които ни сервират в най-лъскавите заведения за хранене, предлагащи морска храна.

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР