Пандемията се оказа удобна, за да се прикрият много по-големи

...
Пандемията се оказа удобна, за да се прикрият много по-големи
Коментари Харесай

Куркински: Пандемията прикри големи злини, извършени още от началото на прехода

 Пандемията се оказа комфортна, с цел да се прикрият доста по-големи несгоди, осъществени с хората още от началото на прехода, които нанесоха провали върху генерации българи. Ние и без тази рецесия бяхме завършили с доста неща в себе си, като свободата и вярата. Това сподели в изявление за предаването на Дарик " Реактивно “ артистът и режисьор Мариус Куркински.

Според него повода да загубим свободата и вярата си не е в една сходна рецесия като тази, а е в метода, по който сме съществували преди тя да се появи.

Той счита, че хората на хората на изкуството не трябва да приказват сега за своите проблеми, тъй като други са в доста по-тежко положение сега – като лекарите и избрани публични прослойки, които в действителност страдат доста.

На нас като народ ни се случиха доста по-страшни неща

Това не е първата толкоз неприятна година за нас. Ние живеем в рецесия към този момент близо три десетилетия, а и още обратно, съвсем през целия век, сподели в изявлението си за Дарик Мариус Куркински.

" Не бива да се прекалява с това, сякаш това е най-страшното нещо, което ни се е случвало. На нас като народ ни се случиха доста по-страшни неща през миналите години и в този момент сякаш тази пандемия е доста комфортна, с цел да се прикрият какви ли не доста по-големи несгоди, които са осъществени с нашето общество и с хората още от началото на така наречен преход. За който изобщо не желая да приказвам и да си припомням. Нито пък за тези първи години след него – там също се случиха много сериозни обстановки, които нанесоха провали върху генерации българи ", добави артистът.

Причината да загубим свободата си не е в една сходна рецесия като тази, а е в метода, по който съществувахме преди тя да се появи. " Ние без тази рецесия бяхме към този момент завършили с доста неща – и със свободата и с вярата. Това изрично беше завършено. Беше демонстриран този метод на живеене преди пандемията доста нападателно ", сподели Мариус Куркински. По думите му това е било потребителското живеене без полезности, с разтрошаване на фамилията и най-много на вярата.

Хората на изкуството би трябвало да замълчим пред страданието на другите

Артистите и останалите хора на изкуството не трябва да приказват сега за своите проблеми, тъй като други хора са в доста по-тежко положение, като лекари и публични прослойки, които в действителност страдат доста, счита още той.

" Апелирам постоянно към хората на изкуството да не се изясняват, да не се оплакват обществено. Защото в случай че има нещо, което би трябвало да се свърши и извърши в специалността или изкуството няма кой да те спре да го направиш. Така че ние в тази ситуация би трябвало да замълчим малко пред активността и пред страданието на други хора ", сподели Мариус Куркински.

Актьорите би трябвало да се защищават от суетата в тяхната работа, да не се превъзнасят и да не да се фукат с нея. Това е посланието на песента " Черни очила “, която Мариус Куркински извършва дружно с Боро Първи.

" Все отново да имаме този инстикт, че ние сме едни хора, които просто си правят работата, а не някакви звезди или някакъв изопачен креативен хайлайф и така нататък Не - това е нещо, което когато пристигна и те сполети, ти го споделяш, заставаш зад него и толкова. Както е било при мен постоянно в театъра ", разясни артистът и режисьор.

На 13 януари във Варна Мариус Куркински ще играе своя събирателен моноспектакъл " Мариус на 50 “. " Той към този момент стана на 51, аз може би до 60 ще го играя както е тръгнало ", сподели той с усмивка и добави, че в края на месеца на 27 и 28 януари ще сложи моноспектакъла си и в Русе.

Мариус Куркински е режисьор на спектакъла " Двубой “ по Иван Вазов, по който към този момент репетира с младите артисти на Народния спектакъл.

" Сега ми следва едно затваряне в театъра – ще забележим по какъв начин се репетира с маски, на разстояние, само че реших, че ще опитам да преговарям и да не се укривам, стига към този момент ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР