Пандемията превърна живота на бездомниците в Германия в ад. Деветима

...
Пандемията превърна живота на бездомниците в Германия в ад. Деветима
Коментари Харесай

Бездомните българи в Германия умират по улиците

Пандемията трансформира живота на бездомниците в Германия в пъкъл. Деветима бездомни са изгубили живота си в Хамбург единствено през тази година. Българин умря по улиците на Мюнхен. Експертите сигнализират, че пандемията в допълнение усложнява тежкия живот на бездомните, написа Дойче Веле.

Благой, Роберт, Вито и Лукас са бездомници. Също като Ангел С. от България, който към този момент е мъртвец. За неговата история пишат мюнхенските издания "Меркур " и "ТЦ ".

Просто заспа и повече не се разсъни, " описват останалите пред кореспонденти. Според двете изявления и петимата са българи, пристигнали в Мюнхен по много опасен метод - частично пешком, частично с велосипед. Търсели работа, търсели си щастието, само че по този начин и не намерили нито едното, нито другото. Понякога ги взимали като надничари на строителни обекти, само че това било всичко. Спели на улицата, в това число и в сегашните студени зимни дни. 59-годишният Ангел С. вероятно е умрял точно от премръзване.

Според приблизителна оценка в Мюнхен живеят 8400 бездомници, като към 550 от тях спят под намерено небе. Двете издания цитират обществената работничка Андреа Гарлонта, която изяснява какъв брой нови компликации основава пандемията на тези, които се грижат за бездомниците. Така да вземем за пример в един от приютите в стаи за 12 души към този момент могат да бъдат настанявани единствено по шестима.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР