Пандемията от коронавируса, предизвикала затварянето на заводите, изчисти въздуха в

...
Пандемията от коронавируса, предизвикала затварянето на заводите, изчисти въздуха в
Коментари Харесай

Според Грийнпийс замърсяването на въздуха в Китай отново се завръща

Пандемията от ковид, провокирала затварянето на заводите, почисти въздуха в китайските градове от всякакво замърсяване, само че подновяването на работата им докара до завръщане на замърсяването на въздуха, толкоз по-бързо, колкото фабриките се пробват да наваксат пропуснатото, съобщи Франс прес.

Нивата на токсично замърсяване на въздуха са по-високи този април, в сравнение с през същия интервал на предходната година, съгласно данни, оповестени през днешния ден от китайския клон на "Грийнпийс ".

"Скоростта на повишаване на равнищата на замърсяване след мощния спад, регистриран през първото тримесечие, е смайваща ", съобщи Ли Шо, специалист по климата в екологичната Неправителствени организации.

Земята става по-чиста, откогато хората си стоят вкъщи

Сателитни фотоси, публикувани от НАСА и от Европейската галактическа организация демонстрират, че равнищата на азотен диоксид в огромните градове на Източен и Централен Китай (където се намират голям брой химически, металургични и циментови заводи) са спаднали с 30 % през първите два месеца на годината.

Равнищата на замърсяване се възвърнаха през април до 25,4 микрограма на пространствен метър, по отношение на 24,6 микрограма на пространствен метър предишния април.

Според природозащитната организация хроничното замърсяване на въздуха е понижило междинната дълготрайност на живота на китайците с над четири години, добавя Българска телеграфна агенция.

Активното възобновяване на индустриалното произвеждане и неподходящите климатични условия са повлияли на високите стойности на замърсяване през април, съгласно Ли Шо. Производството на електрическа енергия, главен замърсител с въглероден диоксид, се е нараснало с 1,2 % предишния месец, посочи специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР