Пандемията от коронавирус внесе смут в живота на милиони хора

...
Пандемията от коронавирус внесе смут в живота на милиони хора
Коментари Харесай

Какво да правите, ако свършат тези домакински неща и няма откъде да купите?

Пандемията от ковид внесе ужас в живота на милиони хора по целия свят. Изкупуването на дезинфекциращи препарати и артикули от първа нужда поради суматохата от незнайното и от наложените рестрикции в изключителното състояние, в което се намираме, могат да ви слагат пред още едно предизвикателство – някои артикули и принадлежности в дома ви могат да свършат. Какво можете да извършите, в случай че не са налични и в магазина и няма от кое място да си ги купите?

Какво да употребявате, когато ви свърши препаратът за пране?

В изключителни обстановки всичко може да се случи. Възможно е да свърши перилният препарат и да няма от кое място да купите. Вместо него можете да разтворите чаша сода във водата в пералнята. Поставете я на мястото, където се слага препарат. Дрехите ви няма да излязат ухаещи прелестно, както нормално, само че ще са почистени и дезинфекцирани.

Какво да употребявате, в случай че ви свърши препаратът за съдове?

Отново можете да употребявате сода за самун. Тя е универсално почистващо средство в семейството. Стига да имате сода у дома, няма за какво да се притеснявате, че ви е приключил препаратът за миене на съдове. Разтворете няколко лъжички сода в малко количество вода, с цел да се получи паста. С гъба втрийте пастата в съдовете. Содата ще разтвори загорелите останки от храна и ще почисти съдовете.

Ако ви свършат филтрите за кафе

Сред най-купуваните принадлежности за дома от първа нужда се оказаха тоалетната и кухненската хартия. Вероятно имате известни количества от тях в дома си. Ако са ви свършили филтрите за кафе ще ви би трябвало пропусклива, само че задоволително твърда хартия, която да употребявате, изключително в случай че в магазина също не можете да откриете филтри. Затова можете да употребявате кухненската хартия. Ако тя е задоволително дебела и в случай че е пореста, ще свърши добра работа. Можете да я употребявате за сурогат на филтрите.

Какво да вършиме, в случай че ви е свършила содата?

Това е огромният въпрос – какво да употребявате, в случай че нямате подръка това универсално заместващо всички препарати вещество? Оказва се, че можете да употребявате бакпулвер, единствено че двойно по-голямо количество от това, което бихте употребявали, в случай че употребявате сода. В бакпулвера също се съдържат дезинфекциращи основи, които въпреки всичко са по-слаби от содата, само че могат да свършат работа при нужда и липса на друга опция. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР