Пандемията от коронавирус доведе до силен срив на потребителското доверие

...
Пандемията от коронавирус доведе до силен срив на потребителското доверие
Коментари Харесай

Леко подобрение на европейските потребителски нагласи през май

Пандемията от ковид докара до мощен срив на потребителското доверие в еврозоната и в целия Европейския съюз през април до 11-годишно дъно, само че последвалото последователно разхлабване на ограничаващите ограничения способства за едва възстановяване на потребителските настройки през май. Това демонстрират предварителни резултати от постоянно изследване на Европейската комисия.

Индексът на потребителското доверие в еврозоната се покачва през май до -18,8 пункта след трагичен спад през април до -22,7 пункта, което беше най-ниското равнище от март 2009 година.

Как да се обезпечи обективна и безвредна приложимост на изкуствен интелект за потребителите

Подобно едва повишение до -19,5 пункта от -22,0 пункта месец по-рано бележи и аналогичният показател на потребителските настройки в границите на целия Европейския съюз, цъобщава БНР.

Данните за Европейски Съюз се отнасят за 27-те страни членки, защото Англия напусна съюза на 31-ви януари. Въпреки това едва покачване, двата показателя, определяни от Европейска комисия, остават надалеч под техните осредни дълготрайни равнища надлежно от -11,1 пункта за еврозоната и от -10,4 пункта за Европейски Съюз, откакто през април те приближиха рекордните дъна от Голяма криза през 2009 година, показва Европейската комисия.

Окончателните резултати от изследването на Европейската комисия ще бъдат оповестени на 28-и май, когато ще бъдат показани и данните за икономическите и бизнес настройки на остарелия континент през четвъртия месец на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР