Пандемията от COVID-19 със сигурност не е приключила, въпреки спада

...
Пандемията от COVID-19 със сигурност не е приключила, въпреки спада
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията не е приключила, отслабваме бдителността си на свой риск

Пандемията от COVID-19 сигурно не е завършила, макар спада в броя на случаите след пика на вълната на разновидността Омикрон. Това предизвести генералният секретар на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус. "Отслабваме бдителността си на собствен риск ", добави той, обръщайки се към държавните управления.

Гебрейесус акцентира пред събралите се в Женева представители на страните от света, че "намаляването на тестването и следенето на разновидностите на вируса значи, че оставаме слепи за еволюцията на вируса ". Той уточни, че близо 1 милиард души в страните с по-ниски приходи към момента не са били имунизирани.

В седмичен отчет за световната обстановка в четвъртък Световната здравна организация съобщи, че броят на новите случаи наподобява се е нормализирал след седмици на спад от края на март, до момента в който броят на смъртните случаи за седмица е отбелязал спад, осведоми БНР.

Макар че имаше прогрес, с 60% имунизация на международното население, "това не е приключитело на никое място, до момента в който не завърши на всички места ", предизвести още генералният секретар на Световната здравна организация.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР