Пандемията от COVID-19 не е последната за човечеството, необходимо е

...
Пандемията от COVID-19 не е последната за човечеството, необходимо е
Коментари Харесай

Гутериш: COVID-19 няма да е последната пандемия, с която човечеството ще се сблъска

Пандемията от COVID-19 не е последната за човечеството, належащо е да се подготвим за идната, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в Twitter.

На 27 декември в целия свят се отбелязва Международният ден на подготвеност за епидемии. Общото заседание на Организация на обединените нации го разгласи за подобен през ноември 2020 година, съобщи БГНЕС.

" COVID-19 няма да е последната пандемия, с която човечеството ще се сблъска. Докато се борим с тази здравна рецесия, би трябвало да се подготвим за идната. В Международния ден на готовността за епидемии дано обърнем внимание на този проблем и да подчертаем вложенията, които той изисква ", написа Гутериш.

Пандемията е широкомащабна зараза, която може да засегне цяла страна, няколко прилежащи страни и континенти. Тя се характеризира с доста огромен брой наранени хора (до няколко милиона) и огромна дълготрайност (от една година до десетки години). Някои пандемии с най-опустошителни последствия имат характерни имена: да вземем за пример Юстиниановата чума (VI в., по времето на император Юстиниан I), чумната пандемия от XIV в. - Черната гибел, грипната пандемия от XX в. - Испанската чума.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР