Пандемията на коронавируса спря 20 години напредък в борбата срещу

...
Пандемията на коронавируса спря 20 години напредък в борбата срещу
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Пандемията спря напредъка в борбата срещу бедността

Пандемията на ковид спря 20 години прогрес в битката против бедността и заболяванията, съобщи Бил Гейтс.
Доклад на фондация " Бил и Мелинда Гейтс ", оповестен през днешния ден, демонстрира, че по съвсем всички индикатори светът изостава в опитите си да реализира задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, с цел да постави завършек на бедността и да понижи неравенството.
Крайната беднотия се е нараснала със седем % заради пандемията, сочи годишният отчет на фондацията, предава БГНЕС.
 Бил Гейтс: Ако единствено 30% от американците са имунизирани, COVID-19 може да бъде спрян Бил Гейтс: Ако единствено 30% от американците са имунизирани, COVID-19 може да бъде спрян
Ако даже малцинство от популацията на Съединени американски щати бъде имунизирано против COVID-19, откакто има налице ваксина, това ще бъде задоволително, за д...
Обхватът на имунизациите - мярка за това по какъв начин действат здравните системи - е понижен до равнищата, следени за последно през 90-те години, " избутвайки света обратно с 25 години за 25 седмици ".
Данните демонстрират също, че икономическите последствия от пандемията усилват неравенствата, изключително за дамите, расите и етническите малцинства. Особено наранени са хората, живеещи в последна беднотия.
В отчета, който Бил и Мелинда Гейтс разгласяват всяка година от 2017 година, те приканват за световно съдействие в създаването на диагностика, ваксини, лекувания, бързо създаване на ваксини и дози и заслужено снабдяване на тези средства въз основата на нужда, а не на способността за възнаграждение.
„ Глобалната рецесия е обща и изисква общи отговори “, пишат те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР