Пандемията на коронавирус продължава да се ускорява по целия свят,

...
Пандемията на коронавирус продължава да се ускорява по целия свят,
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията продължава да се ускорява

Пандемията на ковид продължава да се форсира по целия свят, като последният милион инфектирани хора се доклада единствено за осем дни, съобщи през днешния ден генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус.
„ Знаем, че пандемията е доста повече от рецесия в опазването на здравето, това е икономическа, обществена и в доста страни политическа рецесия. Последиците от нея ще се усещат десетилетия “, добави той на виртуална конференция, проведена от Дубай.
Предупреждението на шефа на СЗО идва откакто доста страни влязоха във фаза на унищожаване на ограниченията за ускорение на стопанската система.
Отне повече от три месеца за регистрирането на първия милион инфектирани хора, а за последния милион единствено за осем дни, сподели шефът на СЗО.
Той също по този начин прикани държавните управления да се приготвят за възможни бъдещи пандемии, които биха могли да зародят „ във всяка страна когато и да е и могат да убият милиони хора, тъй като ние не сме подготвени “.
" Не знаем къде или по кое време ще се случи идната пандемия, само че знаем, че ще има тежки последствия за живота и международната стопанска система ", сподели той.
Най-малко 465 300 души са умрели в международен мащаб, откакто пандемията на ковид стартира през декември.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР