Пандемията на коронавирус изисква безпрецедентен глобален отговор и намаляването на

...
Пандемията на коронавирус изисква безпрецедентен глобален отговор и намаляването на
Коментари Харесай

Гутериш призовава да не се намалява финансирането на СЗО

Пандемията на ковид изисква невиждан световен отговор и намаляването на финансирането на Световната здравна организация, е несвоевременно, декларира в изявление генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, съобщи " Спутник ".

" След като най-сетне обърнем страницата на COVID-19, ще пристигна време да погледнем обратно и да разберем по какъв начин се появи такава болест и по този начин бързо разнесе опустошението си по целия свят и по какъв начин всички участници реагираха на рецесията. Уроците наученото ще бъде от значително значение за дейно справяне с сходни провокации, защото те могат да зародят в бъдеще. Но в този момент не е точното време да се понижат ресурсите за активността на Световната здравна организация или на която и да е друга филантропична организация в битката против вируса ", акцентира Гутериш.

Той дефинира пандемията на ковид като " невиждана в живота ни " и по тази причина изисква " невиждан отговор ".

" Световната здравна организация управлява нашия отговор на пандемията, като поддържа страните да се приготвят и да се извърнат към вируса, като се обърне особено внимание на най-уязвимите страни ", съобщи шефът на Организация на обединените нации.

Гутериш повтори апела си за световно преустановяване на огъня на фона на пандемията, като съобщи, че Организацията на обединените народи работи с повече от 100 държавни управления и въоръжени групи, които дадоха обещание ангажимент за филантропично помирение, с цел да трансфорат своите утвърждения в деяние.

През април президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разпореди финансирането на неговата страна да бъде спряно за СЗО заради немарливост, като съобщи, че здравната организация на Организация на обединените нации е попречила световната реакция на пандемията и я е популяризирала, като е покрила същинския мащаб на първичния COVID-19 огнище Китай. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР