Пандемията, която започна през 2020 г., промени напълно живота ни.

...
Пандемията, която започна през 2020 г., промени напълно живота ни.
Коментари Харесай

Страната, която беше затворена за туристи допреди година, но сега е най-популярната дестинация в света

Пандемията, която стартира през 2020 година, промени изцяло живота ни. В това число се промени и методът, по който пътуваме - стремим се да избираме по-сигурни дестинации, където можем да разчитаме както на лекарска помощ, по този начин и на подпомагане от страна на локалните.
 Пореден нов остров се появи край крайбрежията на Япония в Тихия океан
Защо Япония постоянно се " снабдява " с нови острови

Специфични геоложки и географски фактори

Държавите се възвърнаха от неналичието на туристи по друг метод. Докато някои към момента не могат да върнат нормалния размер туристи, други претърпяват същински взрив. А рекордьор се оказва страна, която едвам предходната година разреши визити на непознати жители след пандемията.

Говорим за Япония, където туристическите резервации означиха сензационния напредък от 1300 % по отношение на 2019-а - годината преди пандемията и цялостното затваряне. Данните са на. Ето и кои са главните притегателни сили, с които Страната на изгряващото слънце печели пътуващите.

Поп културата
 Снимка 642911

Аниме, манга и видео игри - надали има място на света, което да е като магнит за почитателите им отвън Япония. В Universal Studios в Осака е построен същински Super Mario свят, съвсем всеки огромен град в страната разполага с Pokemon център. Не е за подминаване и музеят на студио Гибли - анимационното кино студио зад шлагери като " Принцеса Мононоке " и " Моят комшия Тоторо ".

Разнообразни дестинации
 Снимка 642908

От мегаполиси като Киото и Токио, който е и най-бързо растящата дестинация за цифрови номади в света, през естествени хубости като планината Фуджи или тотално другите гледки на снежния Хокайдо и съвсем тропическия Окинава, надали има какво повече да желаеме като многообразие. Шинтоистките храмове и бамбуковите гори пък би трябвало да задоволят феновете на спокойствието.

Храната
 Снимка 642910

напълно не е единствената храна, спечелила кулинарните почитатели по света. Към нея можем да прибавим супата рамен в стотици разнообразни разновидности, шишчетата якитори, другите типове нудли, локалната ракия саке, и безбройните чудати сладкиши.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР