Пандемията и последиците от нея промениха живота на хората в

...
Пандемията и последиците от нея промениха живота на хората в
Коментари Харесай

Обезпокоителен доклад на ОИСР: Разпространението на коронавирус е по-високо сред мигрантите

Пандемията и последствията от нея трансформираха живота на хората в целия свят. Особено мощно се отрази тя на живота на, написа в оповестения през днешния ден отчет на (ОИСР). В интервала на битка против ковид и въведените ограничавания мигрантите са изиграли забележителна роля в региона на опазването на здравето, търговията на дребно и доставките. Неслучайно дори в интервала на спрени пътувания сред страните редица европейски държавни управления направиха изключение за задгранични сезонни служащи, ангажирани със събирането на реколтата, написа „ Дойче веле ”.
Според отчета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, междинният дял на лекарите измежду мигрантите е 24 % и 16 % при останалите медицински служащи. Това дава съображение да се направи заключението, че те се намират на първа линия в битката с. Поради тази причина, както и поради лимитираните битови условия делът на инфектираните със SARS-CoV-2 измежду мигрантите е непропорционално по-висок. Проучванията в разнообразни страни демонстрира, че рискът от заразяване с ковид в средите на мигрантите е повече от два пъти по-висок, в сравнение с измежду локалното население.
 Кръвната група - ключ към загадката с ковид? Кръвната група - ключ към загадката с ковид?
" Това е най-обикновен грип ", повтарят привръжениците на тезата, че заплахата от пандемията мощно се преувеличава. И в действителност, при част...
Мигрантите усетиха по-силно върху себе си отрицателните стопански последици от пандемията. Много от тях работят в дребни магазинчета, хотели или в региона на туризма. Именно върху тези браншове на стопанската система пандемията нанесе най-силен удар, като при доста предприятия въпросът в действителност се свежда до оцеляване. В хотелиерския бизнес в Европейски Съюз една четвърт от заетите са жители на трети страни. По-голямата част от тях работят на краткосрочни контракти, по тази причина точно те най-често стават първите жертви при съкращения.
Въпреки че Организацията за икономическо сътрудничество и раз към момента не разполага с цялата картина по отношение на безработицата измежду мигрантите, към този момент е ясно, че в страните от Южна Европа, Ирландия, Швеция, Норвегия и Съединени американски щати тази група от популацията е усетила върху себе си най-остро икономическия спад.
Друга отрицателна последица от пандемията за мигрантите е затварянето на учебните заведения и прекосяването към отдалечено образование. По информация на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, родителите мигранти са разполагали приблизително с по-малко средства за закупуване на компютър, нужен при този тип образование, с по-малко място у дома и с по-малко благоприятни условия да окажат помощ при писането на домашните поради езикови усложнения.
Пандемията внезапно понижи миграцията в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз. По предварителни данни, за първото полугодие на 2020 година притокът от мигранти е бил два пъти по-малък в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Според прогнозите в близко бъдеще не се чака смяна на обстановката, даже в условия на възобновяване на стопанската система. Една от аргументите е трансформацията на пазара на труда и увеличаващото се прекосяване към отдалечена работа, считат специалистите.
 Топ епидемиологът на Съединени американски щати: Американците да честват у дома Деня на благодарността Топ епидемиологът на Съединени американски щати: Американците да честват у дома Деня на благодарността
С оглед възходящия брой на приетите в болница с ковид в Съединени американски щати, жителите би трябвало да преразгледат проектите си за събирания във връзка...
Това е повода страните, предоставящи работна мощ в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз да почувстват върху себе си отрицателните стопански последствия. Намаляването на равнището на работната миграция ще докара до понижаване на финансовите средства, които мигрантите изпращат в родината си. Освен това искащите, само че не съумели да заминат в чужбина, ще окажат спомагателен напън върху локалния пазар на труда.
Увеличаващата се безработица в западните страни може да докара до повишаване на ксенофобията, защото на мигрантите ще се гледа като на съперници на пазара на труда, написа в отчета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Организацията към този момент организира разяснителна акция в няколко страни за недопускане на погрешно разбиране на мигрантите като конкуренция и разпространители на вируса.
Като цяло, Организацията за икономическо сътрудничество и раз прави оценка позитивно миграцията като „ съставка от нашия живот ” и като нещо, което „ ни свързва ”. Именно пандемията със своята изолираност и ограничавания сподели какъв брой мощно се нуждаем „ един от различен ”, съобщи шефът на департамента по претовареност, трудови и обществени връзки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Стефано Скарпета. Опасността се крие във вероятността пандемията да унищожи постигнатите досега триумфи в региона на миграцията и интеграцията. За да не се допусне това, държавните управления на държавите-членки на организацията би трябвало да прегледат вложенията в интеграцията като дълготрайни.
Още:  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР