Пандемията е отслабила имунитета на децата и това е в

...
Пандемията е отслабила имунитета на децата и това е в
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Децата са с отслабен имунитет и затова бързо се заразяват с шарка


Пандемията е отслабила имунитета на децата и това е в основата на взрива от шарка в детските ясли и градини. Това излиза наяве по време на срещата на съветника по здравните въпроси на Столичната община и шефовете на общински детски ясли. Те разискаха какви ограничения да се вземат при заболяване от скарлатина и варицела.

Професорът даде съответни препоръки на шефовете за работата в яслите, предложи защитни средства за попречване на, както и медикаменти, които сигурно оказват помощ за лекуването на скарлатина или варицела при децата и техните родители.

Според проф. Кантарджиев, представен от Българска телеграфна агенция, при в носоглътката постоянно би трябвало да се дава антибиотик от групата на добре познатите пеницилини или цефалоспорини.

Повечето случаи на скарлатина тази зима се дължат най-вече на оживеното другарство и като миене на ръце, проветряване и разчистване, разясни професорът.

От думите му излиза наяве още, че е имало доста вирусни инфекции, които са отслабили имунитета и на децата, и на възрастните. Най-често децата се заразяват 4-5 дни след контакт с друго болно дете.

„ Възрастните прекарват варицела “, сподели още проф. Кантарджиев и още един път подсети, че имунизацията против това заболяване е най-хубавата предварителна защита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР