Пандемията е намалила брутния икономически продукт на Германия с 330

...
Пандемията е намалила брутния икономически продукт на Германия с 330
Коментари Харесай

Доклад: Пандемията е струвала 330 милиарда евро на германската икономика

Пандемията е понижила брутния стопански артикул на Германия с 330 милиарда евро (375 милиарда долара) през последните две години. Това оповестява ДПА, цитирайки отчет на института " Ифо " (ifo).
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30726
Вместо да нарасне на два пъти с по 1,3 %, стопанската система се е свила, показва отчетът. Загубата се равнява на 10 % от немския Брутният вътрешен продукт за 2019 година. Това не включва бъдещите загуби от основаването на придадена стойност, да вземем за пример поради зародилите пропуски в системата на образованието, споделя специалистът от " Ифо " Тимо Волмерсхаузер. 

Ръководителят на института Клеменс Фуест разказва пандемията като " най-тежката международна икономическа рецесия след Голямата меланхолия от 30-те години на предишния век. "

Изчисленията на " Ифо " за следствията от пандемията са малко по-благоприятни от тези на основания в Кьолн Германски стопански институт (IW), който пресметна загубата на 350 милиарда евро, напомня ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.  
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30726  В Турция ще бъдат доставени 10 милиона дози от съветската ваксина В Турция ще бъдат доставени 10 милиона дози от съветската ваксина " Спутник лайт "  Още четири жертви на ковид в Габровско Още четири жертви на ковид в Габровско  Двудневна стачка на лекарите в Турция Двудневна стачка на лекарите в Турция
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР