Пандемията беляза и годишнината от нападенията на 11 септември в

...
Пандемията беляза и годишнината от нападенията на 11 септември в
Коментари Харесай

САЩ отбелязват 19 години от атаките на 11 септември

Пандемията беляза и годишнината от нападенията на 11 септември в Съединените щати.

Вместо огромна гала на мемориала в Ню Йорк ще звучат авансово направени записи на имената на жертвите. Все отново на мястото на рухналите кули близнаци ще бъдат позволени близки на починалите.

Музеят на жертвите на офанзивите ще бъде отворен за първи път от началото на пандемията, заяви Българска национална телевизия.

Президентът Доналд Тръмп и съперникът му, претендентът за президент на Демократическата партия Джо Байдън ще отбележат 19-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 година, като и двамата ще посетят мемориала в Шанксвил в щата Пенсилвания, съобщи Асошиейтед прес.

Там преди 19 години се разруши един от похитените от група терористи самолети, с които бяха осъществени атентатите в Ню Йорк и Вашингтон.

Засега не е ясно дали часът на визитите на Тръмп и Байдън на мемориалния комплекс ще съвпадне. Но евентуално за първи път от месеци насам двамата кандидати за президентския пост ще бъдат толкоз близо един до различен.

Заради коронавирусната пандемия церемонията в Шанксвил ще бъде съкратена. Тя ще продължи 20 минути и ще се назовава "Момент за възпоменание ". Ще стартира в 9,45 източноамериканско време и няма да има главен оратор или музикални осъществявания. Имената на всички пасажери и екипаж на разрушилия се аероплан ще бъдат прочетени на глас на фона на биенето на "камбаните на възпоминанието ", се споделя в уеб страницата на Националната работа за ръководство на парковете, която провежда проявата.

Говорителят на Белия дом Джуд Диър сподели, че президентът и първата дама Мелания ще посетят мястото, с цел да отдадат респект и да си спомнят за хората, чийто живот беше загубен на 11 септември 2001 година За повторно Тръмп ще означи годишнината от атентатите с аудиенция в Шанксвил. През 2017 година и 2019 година Тръмп посети Пентагона за годишнината.

Днес на възпоменателните церемонии в Ню Йорк пък ще участват вицепрезидентът Майк Пенс и брачната половинка му Карън.

Остатъци от терористичната организация Ал Каида, която извърши нападенията на 11 септември преди 19 години, не престават да работят по света. Сега обаче краят на войната против Ал Каида е към този момент обозрим, написа за в. "Вашингтон пост " Кристофър Милър, шеф на американския Национален център за битка с тероризма към Офиса на шефа на националното разузнаване на Съединени американски щати.

Съединените щати имаха три цели в тази война: да засилят отбраната на националните си граници, да преследват враговете си и да спомогнат за способността на съдружниците си да водят битка с тероризма. Успяхме със задачата да създадем извънредно мъчно влизането в Съединени американски щати на терористи, имащи желание да правят ужасяващи набези, и засилихме опциите на съдружниците ни за битка с тероризма, предава Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до преследването на враговете ни, акцията за погром на Ал Каида стартира директно след 11 септември, когато Съединени американски щати и съдружниците им започнаха дейности за офанзива против леговищата на терористите в Афганистан. Ал Каида към момента може да насочва хора към осъществяване на актове на принуждение, само че към този момент няма опция да прави широкомащабни набези, отбелязва Милър.

Макар в този момент да съм шеф на Националния център за битка с тероризма и да съм член на разследващата общественост, аз започнах професионалния си път като боец. Бил съм на задачи в Афганистан и Ирак, акцентира той. Опитът ми като боец и като чиновник в областта на защитата и разузнаването ми разрешиха да изуча Ал Каида - нейните мощни и слаби страни. Моята настояща оценка е, че организацията е в рецесия.

Голям брой от водачите й бяха отстранени от Съединени американски щати. Единственият й оживял идеологически водач е Айман аз Зауахири, заместникът на Осама бин Ладен, който е заставен да се крие и безспорно да си дава сметка какъв брой е уязвим. Ако има шанс, той ще почине от естествена гибел. В противоположен случай, дългата ръка на Съединените щати неизбежно ще доближи до него и ще го изправи пред правораздаването, по един или различен метод, безапелационен е Милър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР