Панама ще подобри инфраструктурата по общата си граница с Колумбия,

...
Панама ще подобри инфраструктурата по общата си граница с Колумбия,
Коментари Харесай

Властите в Панама предприемат спешни мерки след рекордно голяма мигрантска вълна

Панама ще усъвършенства инфраструктурата по общата си граница с Колумбия, известна като Дариенския пролом, и ще усили депортациите. Целта на управляващите е да лимитират рекордния поток от мигранти, преминаващи през Панама. Директорът на Националната имиграционна работа Самира Гозайн съобщи, че президентът Лаурентино Кортисо е разрешил наемането на чартърни полети за увеличение на броя на депортациите.
В момента сме в развой на подписване на контракти, с цел да можем да депортираме или експулсираме по-голям брой хора, защото поради потоците от 352 000 души към днешна дата, би трябвало да увеличим тези депортации, с цел да се усети нужното влияние.
Самира Гозайн, шеф на Националната имиграционна работа на Панама

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида предизвести във вторник за риска и уязвимостта, пред които са изправени невижданият брой мигранти и бежанци, пресичащи пролива Дариен. Досега Панама се е фокусирала най-вече върху бързото транспортиране на мигрантите с рейсове от границата с Колумбия до границата с Коста Рика, с цел да могат те да продължат пътуването си на север към Съединените щати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР