Пана от изложбата Вещи безценност, посветена на жертвите на домашното

...
Пана от изложбата Вещи безценност, посветена на жертвите на домашното
Коментари Харесай

Изгавриха се с пана от изложба за жертвите на насилието над жени

Пана от изложбата " Вещи безценност ", отдадена на жертвите на домашното и учредено на пола принуждение са били съборени и разпилени в центъра на Пловдив. За това оповестиха от Българския хелзинкски комитет (БХК), които са уредник на изложбата, а създател е фотографът и документалист Анна Стоева.

Експозицията гостува през целия месец март, разгласен за месец на правата на дамите. Изложбата демонстрира персонални движимости на дами, убити при домашно или учредено на пола принуждение, а заглавието ѝ е игра на думи, заимствана от повтарящата се заключителна дефиниция в правосъдните решения по делата на десетки дами, убивани в случаи на домашно принуждение: " същите персонални движимости следва да се унищожат като движимости без стойност ".

Паната бяха окачени единствено преди седмица на 1 март до Военен клуб - Пловдив (на входа на Цар-Симеоновата градина). Алтернативна локация, където също може да бъде забелязана, е пред 3-ти корпус на Технически университет - София, филиал Пловдив на ул. " Цанко Дюстабанов " № 21.

БХК ще уведоми за случая регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР