Пампорово ще отбележи 3 март с голямо ски спускане със

...
Пампорово ще отбележи 3 март с голямо ски спускане със
Коментари Харесай

Ски спускане с носии на Пампорово за 3 март

Пампорово ще означи 3 март с огромно ски втурване със флагове и носии, оповестиха от курорта. Очаква се стотици скиори и сноубордисти да се включат в самодейността, която се провежда за втора година във връзка националния празник. Гайдарите на ски ще тръгнат на шествие в 11,30 часа от връх Снежанка.

Маршрутът на спускането е по пистата " Снежанка- 6 " и приключва на плаца " Студенец ". Празничната самодейност ще продължи с хоро и фолклорна музика. Силно, зареждащо и сплотяващо е възприятието да се спуснем дружно по родопските скатове, преоблечени в обичайни носии и под съпровода на гайди, сподели Тони Каменичка, основател на събитието. Съорганизатор е " Пампорово " АД.

В курорта има идеални условия за ски, откакто падна пълен сняг в последните дни. От " Пампорово " АД регистрират към 6-7 % растеж на туристите в ски зоната от началото на сезона. По-голям е тази зима броят на български и балкански туристи - румънци, гърци, турци, сърби и македонци. И през тази зима в Пампорово доминират родните туристи, които са към 50-60 на 100 от клиентите.

Повишен интерес се регистрира и при съветските, и английските ваканционни групи. След падналия нов сняг през тази седмица поръчките за резервации в ски комплекса се усилват, регистрират хотелиери. Очакванията са до края на март да продължи сезонът с съвсем цялостни хотели.

В дните до 4 март Пампорово е хазаин на 65-а годишна зимна среща на SCIJ (Международния ски клуб на журналистите). Събитието с присъединяване на близо 200 публицисти от 30 страни ще се състои от 25 февруари до 4 март. 

Годишната среща на SCIJ се организира за трети път в България, откакто през 1975 година е била на Витоша, а през 2006 година в Банско. Състезателната стратегия включва стартове великански слалом на 28 февруари, успореден слалом на 1 март и дисциплината " крос кънтри " на 2 март. Организатори на събитието са Българския ски клуб на публицистите и " Пампорово " АД като хазаин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР