Пампорово прие 4 кръг от Ендуро шампионатаВ Пампорово и горите

...
Пампорово прие 4 кръг от Ендуро шампионатаВ Пампорово и горите
Коментари Харесай

Пампорово прие 4 кръг от Ендуро шампионата

Пампорово одобри 4 кръг от Ендуро шампионата
В Пампорово и горите над Смолян се организира петото следващо издание на ендуро надпреварата Elevation999. Събитието е единственото в България досега, което включва 2 спортни дни с общо класиране и провокира десетки колоездачи от цялата страна в оспорвана конкуренция за призовите места.

Състезанието беше 4-и кръг от Българските Ендуро Серии за 2018 и е най-трудното от всички надпревари от шампионата тази година. Участниците трябваше да се оправят с 9 специфични прави с обща дължина над 26 км, по които им се засичаше време, както и да се придвижат на самоход от финалите на всеки стадий към идващия старт.

Най-добър резултат съумя да реализира дългогодишния първенец на България Иван Колев, който се спусна по стадиите с общо време от 42:28 минути. Втори след него, единствено на 11 секунди разлика се класира представител на локалния тим Райдерс Юнайтед - Стоян Върбанов. Трети остана Добромир Добрев.

В категорията на мъжете над 30 години, където конкуренцията беше най-голяма, първи съумя да се класира още веднъж представител на локалния тим - Димитър Николов, който се спусна по стадиите за 45:36 мин. След него се класираха Андрей Цолев и Милан Димов. При дамите най-бърза бе Маргарита Христова, а при юношите първи стана Калоян Буреш.

При ветераните над 40 години първи съумя да се класира Александър Иванов, следван от Димитър Христов и Людмил Хранов.

От курорта оповестиха, че лифтовете в Пампорово ще продължат да работят без почивен ден до 24 септември в това число, след което излизат в профилактика до началото на зимата, само че дадоха обещание, че сезонът няма да завърши тогава и всички туристи са добре пристигнали и след тази дата. Българските Ендуро Серии не престават до края на октомври, като предстоят още два старта в Петрич и в Благоевград. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР