Паметният барелеф във вечна прослава на героят на българското Военно

...
Паметният барелеф във вечна прослава на героят на българското Военно
Коментари Харесай

Експерт за Фрог: Граждани вместо институциите направиха барелефа на героя-разузнавач Пеньо Пенев

Паметният барелеф във безконечна възхвала на героят на българското Военно разузнаване е към този момент инсталиран в родното му село Дългач. Сега няма кой да попречи нито със заповеди, нито с интриги. Паметният барелеф е към този момент факт! Цялото село се е извървяло да я види и се надпреварва на площада да си описват истории за родата, за кой кого помни от Пеневите....
И да пречат от Община Търговище за тържественото й разкриване и отдаване на респект пред паметта на героя - паметта ще е жива! Силно се надяваме откакто Ковид ограниченията бъдат вдигнати - молбата ни за едно непретенциозно празненство да бъде почетена.

На героя, на който беше отказано най - високо държавно отличие от президента Плевнелиев - неговите съселяни, сътрудници и другари въздадоха единствено дребна част от уважението и респекта си към живота и делото му, отдадено само на Отечеството ни.

.

На " доносника ", съгласно Закона за досиетата - полковник Пеньо Върбанов Пенев, а воин, съгласно българският народ, генерации наред ще минават около барелефа му и когато нас няма от дълго време да ни има...

Това е почитта, справедливостта, която се въздава не от институции, не от мандатни служители, а само от националната памет.

Защото, когато тези служители няма да ги има и никой няма да си ги спомня - " Бай Пеньо " ще живее постоянно!
Защо ли? Защото, Той устоя!
Издържа и на мъченията в Турските затвори, на " забравянето си " 9 години в Турция от Държавата.
Издържа и измяната.
Издържа и " стигмата " - " клеветник ".
Издържа докрая!

Отово реверанс до земи на донорите, които направиха допустимо този монумент на националната признателност да стане факт!

Д-р Силвия Сиракова от името на Организациония комитет
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР