Паметникът отвътре. Снимка: Фондация Проект Бузлуджа“ Паметникът на Бузлуджа ще отвори

...
Паметникът отвътре. Снимка: Фондация Проект Бузлуджа“
Паметникът на Бузлуджа ще отвори
Коментари Харесай

Съвсем скоро отварят за посетители и събития паметника на Бузлуджа

Паметникът от вътрешната страна. Снимка: Фондация „ Проект Бузлуджа “

Паметникът на Бузлуджа ще отвори порти за гости още тази година . За задачата в постройката се построяват пътеки , по които хората ще могат да минават умерено и да я прегледат от вътрешната страна, оповестиха от Фондация „ Проект Бузлуджа “ във Фейсбук.

Оттам подсетиха, че през тази година е бил приключен един цялостен стадий от опазването на паметника , а точно незабавните ограничения, които са били взети за мозайките. Тези на купола към този момент са нормализирани , както и самата окачваща структура. Изграден е покрив с хидроизолационна мембрана, която защищава мозайката дъжда и снеговете .

За да се обезопаси постройката са почистени всички парчета и по този начин пространствата към този момент са налични за гости . В момента се построяват специфични пътеки, които ще обезпечат еднакъв под за стъпване, защото огромна част от мраморните и гранитни плочи сега липсват.

Пътеките се построяват от дърво, което е положено върху гумени подложки, с цел да се защищити мрамора от пострадване. Парапетите са от конопено въже, което придава елегантна визия на цялата структура . В главната зала ще се построи опция за сядане на първия ред от трибуните, като по този метод в постройката ще могат да се организират събития от дребен мащаб .

От фондацията декларират, че се намират на финалната права и в напълно скоро време хилядите гости , които идват на място всяка седмица, ще могат да влязат и да прегледат постройката от вътрешната страна. В момента се работи по административните процеси , които да разрешат това.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР