Паметникът на Съветската армия е паметник на армия, която заедно

...
Паметникът на Съветската армия е паметник на армия, която заедно
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Опитват да бутнат паметник, донесъл свободата на Европа от фашизма

„ Паметникът на Съветската войска е монумент на войска, която дружно със Съединени американски щати, Англия и френската опозиция, води война против Хитлер. И Европа е такава, каквато е през днешния ден, с помощта на тази войска в забележителна степен ”.

Това съобщи националният представител от Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” проф. Румен Гечев пред медии през днешния ден. Заедно със социалисти той бе пред Паметника на руската войска в отбрана на неговото опазване.


Ден по-рано зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски съобщи, че Българска социалистическа партия изрично се афишира срещу бутането на паметника и застава на място в негова отбрана.
„ Да, Българска социалистическа партия е тук, с цел да се включи в отбраната на паметника, виждате има представители и на други партии, всички български жители са добре пристигнали, тъй като този монумент е част от историята на България и Европа ”, уточни проф. Гечев пред медиите.


„ Винаги преди избори бесът на десницата в България пораства в децибелите и те се пробват да излъжат гласоподавателите, вадейки някакви странни козове като побутване на монументи и смяна на имена на улици. Опитват се да излъжат гласоподавателите си, по този начин както ги излъгаха на парламентарните избори, че няма да вършат държавно управление с ГЕРБ, а след това се гушнаха с тях ”, уточни проф. Румен Гечев.


По думите му десните се пробват да бутнат монумент на войска, която е получила благодарствени писма от президента на Съединени американски щати, от Чърчил и от други, с които дружно са воювали за смазването на фашистката хидра. „ И всичко това е заради една простичка причина – те няма с какво друго да се похвалят. Десницата в София и в България може само да се „ похвали ” /в кавички/ по какъв начин се е прегърнала с Борисов и в този момент си ръководят дружно ”, добави проф. Гечев.


Той напомни резултатите от публичните настройки излезли изследвания, които демонстрират, че българският народ е на страната на това да се пазят българската история и монументи, в тази ситуация - паметника на една войска, донесла свободата на Европа от фашизма.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР