Паметникът Альоша беше вандализиран!: Надписи Убийци“ и Събаряй“ изплашиха пловдивчани…

...
Паметникът Альоша беше вандализиран!: Надписи Убийци“ и Събаряй“ изплашиха пловдивчани…
Коментари Харесай

Паметникът Альоша вандализиран!: Надписи „Убийци“ и „Събаряй“ изплашиха пловдивчани…

Паметникът Альоша беше вандализиран!: Надписи „ Убийци “ и „ Събаряй “ изплашиха пловдивчани… Паметникът-емблема на Пловдив е бил нападнат в събота през нощта и на него е изписано „ Убийци “, „ Червена паплЪч “ и „ Събаряй “. Кметът на града Костадин Димитров удостовери за похищението.
И увери, че в понеделник монументът ще бъде изчистен.
„ За мен е предстоящо, постоянно към първи февруари се вършат такива „ каузи “. Нали и оня ден имаха отново някакви демонстрации, само че очевидно без драсканици няма да мине. Според мен е по-добре да не им се дава публичност на такива субекти. Кметът Костадин Димитров ме увери, че в понеделник всичко ще бъде изчистено “. Така разяснява националният представител от Българска социалистическа партия Иван Петков. Кметът на Пловдив разпореди инспекция Акция край паметника на Съветската войска на пловдивското тепе Бунарджик. На 1 февруари бе ознаменуван деня в памет на репресираните от комунистическия режим. В основата на Альоша беше комплициран надпис: „ Този монумент е отдаден на тези, които окупираха България, избиха и репресираха нейната интелигенция и я трансфораха от съвременна европейска страна в изостанала руска провинция. “
Снимки от събитието тогава наводниха обществените мрежи, като множеството изрекоха утвърждение към стореното.

В същото време евентуално аналогичните уредници опънаха и транспарант до паметника на Васил Левски. Който също е на Бунарджика, само че е доста но-ниско и доста по-малък.

Общинските съветници от ДСБ – Пловдив Владимир Славенски и Йоно Чепилски, от групата на “Продължаваме смяната – Демократична България “, внесоха предложение до Общинския съвет на Пловдив паметникът на Съветската войска “Альоша “ да бъде изместен в период до края на 2024 година, напомня SafeNews.

“Организацията на ДСБ – Пловдив от своето основаване през 2004 година има ясна и безапелационна позиция, че мястото на паметника следва да бъде преосмислено. Ние поддържаме това разбиране, тъй като заставаме на странатата на историческата истина и сме надълбоко уверени, че това е в полза на всички пловдивчани, а и на всички български жители “, съобщи Владимир Славенски, който е и водач на локалната организация на ДСБ.

Източник – 24 часа

Още вести четете в секция България

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР