Паметник в цял ръст на легендарната българска филмова и театрална

...
Паметник в цял ръст на легендарната българска филмова и театрална
Коментари Харесай

Паметник на Невена Коканова грейва в Дупница

Паметник в цялостен растеж на именитата българска кино и театрална актриса Невена Коканова имат желание да повдигнат в родния й град Дупница. Инициатор на концепцията е музикантът и художник Николай Табаков.

За задачата ще са нужни сред 30 000 и 50 000 лв., според от финалния вид на плана. Местната власт също ще взе участие в самодейността. Повечето дупничани желаят бронзовата скулптура да бъде сложена в градската градина.

„ На 12 декември се навършиха 80 години от рождението на Невена Коканова. В Дупница непретенциозно се означи тази годишнина ", разяснява той в тв ефир. Според художника е градска легенда, че актрисата не е харесвала Дупница и е криела, че е от там. „ Може би Дупница не е направила задоволително за нея “, позволи той.

Табаков означи, че хората в града одобряват концепцията за паметника доста добре. Предстои учредяването на съдружие, което да ръководи парите от дарения, предопределени за създаване на монумента. За задачата ще са нужни сред 30 000 и 50 000 лв., според от финалния вид на плана. Местната власт също ще взе участие в самодейността. Повечето дупничани желаят бронзовата скулптура да бъде сложена в градската градина.

Източник: Monitor

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР