Паметник на проф. Богдан Богданов да бъде издигнат в София.

...
Паметник на проф. Богдан Богданов да бъде издигнат в София.
Коментари Харесай

Вдигат паметник на проф. Богданов

Паметник на проф. Богдан Богданов да бъде повдигнат в София. Инициативата е негови сътрудници от Нов български университет и видни общественици, оповестява „ Телеграф ”.

Преди два дни именитият академик си отиде от този свят на 75 години, покосен от инфаркт. Класически лингвист и дълготраен професор по история на старогръцката просвета и литература в Алма матер, Богдан Богданов е създател на Нов български университет.

Затова една от концепциите е статуята му да се издига в двора на ВУЗ-а, на който бе и президент. Ако при диалозите с представители на Столичната община се откри уместно място, паметникът може да бъде и в центъра на София.

„ Приносът му в науката е огромен”, мотивираха предлагането си за издигане на паметник преподавателите. „ Учителю, поклон”, написаха сътрудниците му, съкрушени от кончината.

Проф. Богданов е създател на десетки книги, измежду които „ От Омир до Еврипид”, „ Омировият епос”, „ Литературата на елинизма”, „ История на старогръцката култура”, „ Орфей и античната митология на Балканите”. Последната книга, която остави, е „ Думи, смисли, понятия, неща”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР