Паметник на легендата на “Левски Георги Аспарухов – Гунди бе

...
Паметник на легендата на “Левски Георги Аспарухов – Гунди бе
Коментари Харесай

Откриха паметник на Георги Аспарухов – Гунди

Паметник на легендата на “Левски ” Георги Аспарухов – Гунди бе открит в столичния парк “Гео Милев ”. Множество дребни и огромни извършиха парк “Гео Милев ” в София за формалното разкриване на паметника на великия Георги Аспарухов. Сякаш и небето заплака, до момента в който на фона на “Балада за Гунди и Котков ” синият плащ бе свален и под него се извиси фигурата на безконечния Георги Аспарухов – славната деветка на “Левски ” и България, превада “24 часа ”.

 монумент на Гунди Снимка: БГНЕС

Монументът е наоколо до родната къща на Гунди. На откриването участва и сестра му Лидия и нейния брачен партньор – легендата на българския и международния волейбол Димитър Каров. Да открият паметника на легендата на “Левски ” пристигнаха и племенницата му Мария и двете й деца, както и част от неговите близки родственици – Георги и Калоян.

 монумент Гунди Снимка: БГНЕС

Видял, че не може да уплаши множеството, дъждът “поплака, поплака ”, пък спря. И в този миг бяха запалени сини и жълти димки. А от синия пушек още веднъж като че ли се извисяваше той – Георги Аспарухов, написа “24 часа ”.

 монумент на Гунди Снимка: БГНЕС

“В този церемониален ден. Тази фантазия за всички нас, за всички вас- този възвишен монумент, желая да благодаря на хората, които дадоха концепцията ”, съобщи международния вицешампион по волейбол, притежател на КЕШ и нееднократен първенец на България с ЦСКА, брачният партньор на Лидия Аспарухова – Димитър Каров.

“Скъпи другари. В този церемониален ден. Тази фантазия за всички нас, за всички вас – този възвишен монумент, желая да благодаря на хората, които дадоха концепцията. Това са младите членове на клуб “Гунди-Редута ”. Всичко стартира от тях. Благодаря и на община “Слатина ”, която поде самодейността. Благодаря и на всички хора, които участваха с доста или малко, с цел да се построи това великолепие. Благодаря от душа и сърце. В тази паметна година, в която се навършиха 80-години от рождението на Георги и 52 години от неговата кончина, пристигна и времето тук, в “Редута ”, да стои тази гениална фигура, която радваше всички, която радваше цяла България, която бе зачитана от цяла Европа и от целия свят. Всички би трябвало да бъдем горди ”, съобщи 79-годишният Каров.

 

 монумент на Гунди Снимка: БГНЕС

Председателят на Levski Family – благотворителното съдружие към Националния клуб на последователите Милен Панайотов също благодари за осъществяването на плана и се обърна към присъстващите в парк “Гео Милев ”:

“Благодаря на всички, които сте тук и уважихте поканата ни да присъствате в исторически миг, освен в историята на “Левски ”, само че и в историята на България. Нашият лозунг от първия ден беше “За Гунди, за “Левски ”, за България ”. Благодаря на хилядите дарили средства и труд за реализирането на този величествен план. Благодаря на фенклуб “Редута ”, тъй като те бяха основателите на този план. Идеята пристигна от фенклуб “Редута ”. Благодаря на всички останали фенклубове в България. Благодаря на всички. Благодаря на сдружението “Левски на левскарите ”, освен за финансовата помощ, а и поради последните две седмици – озеленяване, огради, непринуден труд – всичко беше проведено с тяхното подпомагане ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР