Паметник на легендарния български футболист Георги Аспарухов-Гунди може да бъде

...
Паметник на легендарния български футболист Георги Аспарухов-Гунди може да бъде
Коментари Харесай

Издигат паметник на Гунди в близост до къщата му в квартал „Редута“?

Паметник на именития български футболист Георги Аспарухов-Гунди може да бъде повдигнат в столичния квартал „ Редута “. Днес зам.-министърът на културата доцент доктор Пламен Славов се срещна в с представители на Инициативния комитет за издигане на паметника, с които разиска детайлностите по концепцията.

Хиляди хора към този момент са дарили средства за монумента на Гунди, който почина доста млад при драматичен случай. Тази година той щеше да навърши 80 години.

На срещата участваха ръководителят на Националния почитател клуб на ФК „ Левски “ Степан Хиндлиян, ръководителят на „ Левски София-Запад “ Милен Панайотов, който се грижи за събирането на средства за благотворителни начинания, кметът на регион „ Слатина “ Георги Илиев, Николай Петков, който е проектант на показания план със ваятел Любомир Григоров.

Предложението ще бъде разисквано съгласно процедурата на съвещание на Специализирания експертен съвет за изобразителни изкуства в Министерството на културата, който включва одобрени имена на художници и архитекти, представители на креативен съюзи, специалисти от способените дирекции в министерството.

Днес изяснени нужните стъпки за координиране на плана за монумент с прилежащия към него ландшафт в регион „ Слатина “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР