Паметник на Георги Аспарухов ще бъде разположен в парк Гео

...
Паметник на Георги Аспарухов ще бъде разположен в парк Гео
Коментари Харесай

Поставят паметник на Гунди в парк Гео Милев

Паметник на Георги Аспарухов ще бъде ситуиран в парк " Гео Милев " в София. Творбата е дело на скулптора Любомир Григоров и е съвсем приключена. Ще бъде сложена покрай къщата на легендата на Левски и България - на ъгъла на улиците " Детелин Войвода " и " Братя Пешеви ". Новината заяви кметът на столичния регион " Слатина " Георги Илиев.
" Не е нужно човек да е футболен почитател, левскар или даже да обича футбола, с цел да е наясно със значимостта на личността на Гунди за нас, българите. Гунди е тази легенда, която все ни липсва. Той основава този мит за положително, триумф, вътрешна мощ и креативна независимост, който движи, напряко тласка една нация да върви напред. Искам, когато сме в парка - спокойни, леки, способни да одобряваме положителните послания - да виждаме Гунди и да се сещаме, че всичко е допустимо, че човек може да реализира каквото изиска с воля, работа и доброта ", написа във фейсбук Илиев.
В " Слатина " към този момент има паметна плоча на Аспарухов. Новият монумент на Гунди ще е вторият негов в цялостен растеж. Единственият досега се намира пред стадиона на Левски, който носи името на именития футболист.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР