Паметник на Чебурашка ще бъде издигнат в руския град Кисловодск,

...
Паметник на Чебурашка ще бъде издигнат в руския град Кисловодск,
Коментари Харесай

В Русия вдигат паметник на Чебурашка

Паметник на Чебурашка ще бъде повдигнат в съветския град Кисловодск, Ставрополска област, където се организираха фотосите на новия пълнометражен филм „ Чебурашка “, съобщи ТАСС, базирайки се на пресслужбата на локалната администрация.

„ Идеята към този момент е утвърдена от Общинския съвет. Планираме да инсталираме скулптурата на ул. „ Карл Маркс “, сподели кметът на града Евгени Мойсеев.

Кметът нарекъл улицата, където ще бъде подложен паметникът, „ Чебурашкинска “. Жителите на града почнали да назовават по този начин ​​досегашната улица „ Карл Маркс “ заради многочислените туристи, които питали къде е сниман филмът, обясниха от администрацията. 

На 1 януари в Русия се състоя премиерата на игралния филм „ Чебурашка “. Той стана най-касовият филм в историята на съветското кино разпространяване. Към този уикенд февруари лентата събра боксофис от съвсем 6 милиарда рубли (около 80 млн. евро). Филмът към момента се прожектира по съветските кина.

В Русия има към този момент няколко паметника на Чебурашка, като първият от тях е повдигнат в гр. Раменское, Московска област, през 2005 година

Чебурашка е книжовен воин от творбите на съветския публицист Едуард Успенски (две повести и две пиеси) и от анимационните филми на режисьора Роман Качанов.

Чебурашка е животно от женски пол и от неизвестен за науката тип, с кафява четина, огромни положителни очи и големи уши. Намерено е в щайга с портокали, докарана в огромния град от далечна тропическа страна. Неговият най-хубав другар е крокодилът Гена, който работи в зоологическата градина като крокодил.

За първи път Чебурашка се появява като персонаж в книгата на Успенски „ Крокодилът Гена и неговите другари “ през 1966 година, а три години по-късно по нея е изработен анимационен филм
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР