Пало Санто- свещеното дърво на Южна Америка. Пало Санто е

...
Пало Санто- свещеното дърво на Южна Америка. Пало Санто е
Коментари Харесай

Пало Санто- свещеното дърво на Южна Америка

Пало Санто- свещеното дърво на Южна Америка. Пало Санто е свещено дърво, произхождащо от Южна Америка. Буквално значи „ свещено дърво ” и това е уместно име, като се има поради предишното му. Когато изгори, ароматното дърво освобождава нотки на лимон, мента и бор – освежителен, заземяващ мирис, за който се счита, че има редица преимущества.

Шаманите и лечителите, постоянно известни като Курандерос, обичайно са употребявали енергизиращите и лечебните свойства на Пало Санто за филтриране на въздуха, прогонване на злите духове и филтриране на отрицателната сила.

Дървото също от дълго време се употребява лечебно за усмиряване на признаците на простуда и грип, меланхолия, прочувствена болежка и други болести. Твърди се, че повдигащият мирис на Пало Санто е удобен за медитация и релаксация и че по едно и също време покачва творчеството и носи шанс.

Традиционно Пало Санто се употребява необятно и за отблъскване на комари. Също по този начин се твърди, че възпира мравки, термити и мухи.

Интересното е, че тези изгоди се откриват единствено когато дървото Пало Санто умира естествено и се оставя да се разложи в продължение на пет до осем години. Това дава на маслата в дървесината задоволително време, с цел да узреят изцяло, преди да бъдат събрани и модифицирани в пръчици или етерични масла.

 What is Palo Santo - Third Eye Wood

Етеричното масло от Пало Санто има сладостен дървесен мирис, напомнящ композиция от тамян, кедър, сладка трева и лимон, с лек нюанс на мента. За тези, които организират духовни практики, това е отличен асистент при работа с трептения и негативна сила. Но този тамян дава и просто добър ароматерапевтичен резултат: успокоява, облекчава тревогата и провокира чувство за мир.

SONY DSC

Как да използваме предписание Пало санто

Хванете пръчката за единия край и запалете другата страна с кибрит. Оставете пламъка да изгори – това ще отнеме 10-20 секунди и по-късно го издухайте. Пръчката постепенно ще тлее и ще излъчва мирис за още 20-30 минути.

По сходен метод можете да употребявате освен тамяна, само че и етеричното масло. Само внимавайте: то не трябва да се ползва в чист тип или да се вдишва – има заплаха от изгаряния по кожата или лигавиците. По-добре е да се разрежда с основа, за което са подобаващи неетеричните масла – жожоба, сладостен бадем, кокосово масло.

Продават испанското градче Салто де Кастро за 260 000 евро

 

Пало Санто- свещеното дърво на Южна Америка

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР