Пълнолетни млади германци си устройват корона партита и кашлят срещу

...
Пълнолетни млади германци си устройват корона партита и кашлят срещу
Коментари Харесай

Бунтовници срещу вируса от Франция до Флорида кашлят срещу възрастни

Пълнолетни млади германци си устройват " корона празненства " и кашлят против по-възрастни хора. Испанец връзва каишка на коза, с цел да излезе да я разхожда и по този начин да заобикаля възбраните за излизане на открито. От Франция до Флорида и Австралия фенове на кайтсърфинга, студенти и други се тълпят по плажовете.

Тяхното предизвикателство против карантинните забрани и експертните препоръки за битка против пандемията от ковид накараха управляващите да подхващат наказателни ограничения против тези, които се пробват да избягат от треската на домашното уединение, наложено от рестриктивните мерки поради вируса. В някои случаи " вирусните бунтовници " оказват опозиция, заплашвайки служителите на реда, когато служебните лица показват възмущение от обществени събирания, които могат да популяризират вируса.

" Някои се считат за дребни герои, когато нарушават разпоредбите, - сподели френският вътрешен министър Кристоф Кастанер. - Е, не си. Ти си един малоумник, който е опасност най-много за самия себе си. "

След дни на неспазване на разпорежданията на управляващите от хора, които отхвърлят да си стоят у дома и да излизат единствено при насъщна потребност, Франция в петък изпрати сили за сигурност по гарите, с цел да стопира хората, тръгнали към своите ваканционни къщи и по този начин евентуално пренасяйки вируса в провинцията и по плажовете, където медицинските институции не са по този начин добре оборудвани. Популярната парижка алея за разходки около река Сена беше затворена, а кметът на френския средиземноморски град Ница Кристиан Естроси - самият той инфектиран с вируса, вкара вечерен час.

Властите във Флорида затвориха някои от най-посещаваните плажове в щата, откакто дни наред по време на пролетната почивка по малкия екран се показваха фрагменти на шумни колежански тълпи таман когато броят на умрелите от световната пандемия трансферира 13 000 в неделя. Австралия затвори фамозния плаж " Бонди бийч ", откакто полицията се възмути от фотоси на плажуващите тълпи там.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо сподели в събота, че над половината от инфектираните с ковид в щата са хора сред 18 и 49 години и ги предизвести: " Ти не си Супермен, ти не си Супержена ".

Много хора не съблюдаваха рекомендациите за обществено разграничаване сред хората по алеите на парковете в големия Ню Йорк сити, преди възбраната за събиране на групи, която Куомо вкара от неделя вечер.
" Може да болестите някой, който обичате, или да болестите някой различен напълно инцидентно. Социалното разграничаване прави работа, и обществено разграничаване е належащо на всички места ", предизвести Куомо.

Броят на новите случаи на зараза в Китай падна до нула в продължение на няколко дни, само че основният доктор на Международната болница в Ухан изрази паника от държанието на хора на други места, които отхвърлят да съблюдават разпоредбите за въздържане на вируса. Доктор Филип Клайн сподели, че хората би трябвало да възприемат карантинирането на десетки милиони души в Китай като образец за подражателство " с кураж, с самообладание, със взаимност ".

" Призовавам ви вас, французите, да прилагате тези правила по този начин, както го направихме ние ", сподели Клайн, който е французин.

Сред " вирусните бунтовници " има както неукротими юноши, по този начин и състоятелни възрастни хора, които могат да си разрешат да се отдръпват във вилите си. Дори и в Италия, където броят на смъртните случаи от вируса предходната седмица надмина този в Китай, управляващите към момента срещат компликации да озаптят тези, които напират да излязат на чист въздух, слънце, и да се срещнат с другари, с цел да избягат от живота сред стените на дома.

Френските фермерски пазари, където хората се събират, с цел да си пазарят храна, съставляват изключително предизвикателство за полицията, която се пробва да държи хората на предложените два метра един от различен. Но сходно предизвикателство са и занемарените градски жилищни комплекси, в които недоверието и неподчинението към управляващите са надълбоко наслоени.

В парижкото предградие Клиши-су-боа, където през 2005 година избухнаха митинги против полицейско принуждение, обзели цялата страна, един човек ухапа служител на реда, опитващ се да наложи разпоредбите за изолираност, сподели говорителка на полицейски профсъюз. Една огромна навалица заплаши да плюе против служителите на реда, канещи се да я разпилян в югоизточния град Лион. Полицаите вместо това се отдръпнаха, добави тя.

Премиерът на южната немска провинция Бавария Маркус Зьодер се оплака, че към момента има корона празненства, има младежи, които кашлят против по-възрастни и се кефят, подвиквайки им " корона ", и изключително, че се събират немислим брой групи от хора.
Полицията в Испания - страната с втория по големина брой на инфектирани с ковид в Европа след Италия, употребява хеликоптери, с цел да открива групи от хора, събиращи се навън, след което изпраща там чиновници, които да ги разпилян.

Испанската полиция стартира също по този начин да демонстрира нагледни образци по обществените мрежи какво хората не би трябвало да вършат на обществени места по време на изключителното състояние в страната. В югоизточната област Мурсия бе пуснато видео, по какъв начин полицията стопира човек, който се клатушка на открито, облечен в костюм на динозавър, с текст, че домашни любимци могат да се извеждат за къси разходки от притежателите им, само че " да страдаш от комплекс за тиранозавър рекс е неразрешено ".
А в североизточната област Каталуния полицията пусна в мрежата фотография на човек, разхождащ коза с каишка, очевидно пробвайки се да се възползва от изключенията, допускащи разхождане на домашно животно.

Франция сега е извадила 100 000 души от силите за сигурност по улиците. Те пишат санкции, на фона на новата национална мантра " Стой си у дома ", а управляващите предизвестяват, че двуседмичната карантина в страната може да бъде продължена, в случай че броят на инфектираните продължи да се усилва. През последните пет дни са направени 1,7 млн. инспекции и над 22 500 души са санкционирани, заяви вътрешният министър. До неделя Франция регистрира над 16 6000 доказани случая на болестта и 674 смъртни случая.

В Гърция министър председателят се опита да убеди хората да си стоят у дома, предупреждавайки ги, че бъдещите ограничения за предварителна защита против вируса зависят " от нашето държание ".

Но откакто управляващите във Флорида затвориха някои от най-прочутите плажове в щата, някои компании към момента се пробват да притеглят туристи, в това число и за разходка по вода из Мексиканския залив с 12-метрова лодка, която начело има форма на зурла на акула.

Лодката побира 50 пасажери, само че притежателят качва не повече от 10, с цел да съблюдава съвета на федералните управляващи. В събота за водна разходка се записаха единствено 4 души, сподели един чиновник на компанията с име Чейз, който отговори на телефонното повикване, само че отхвърли да заяви второто си име.

" Обикновено през уикенда лодката ни е цялостна ", сподели той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР