Пълно обновяване на междублоковото пространство с детски и спортни площадки,

...
Пълно обновяване на междублоковото пространство с детски и спортни площадки,
Коментари Харесай

Започват ремонти в най-критичния квартал в центъра на Пловди...

Пълно възобновяване на междублоковото пространство с детски и спортни площадки, озеленяване, осветяване и ремонт на улици и тротоари стартира от през днешния ден към пл. " Житен пазар " в Пловдив.

Строителите подхващат зоната сред ул. “Балкан”, “Александър Пушкин”, “Неофит Бозвели” и “Княз Черказки”. Те са в сериозно положение и не са ремонтирани от 50 години.



Проектът на стойност над 10 млн. лв. се финансира по Оперативна програма “Региони в растеж”. Той беше показан от зам.-кмета Пламен Райчев и зам.-кмета на “Централен” инж. Тошо Пашов.

" Житен пазар " и паркът също ще се благоустроят.

До края на кметския мандат кварталът ще стане един от най-красивите в Пловдив.



Успех на строителите пожела кметът Здравко Димитров по време на символичната първа копка, която беше направена на старта на плана пред блока на бул. " Източен " 123. Зелената повърхност ще има детска площадка и озеленяване, както и алеи.



Здравко Димитров напомни, че в края на 2019 година безусловно за 20 дни са съумели да спасят 38 млн. лева по Оперативна програма " Региони в напредък ", които по негови думи общината щеше да изгуби. " Дори щяха да ни санкционират, че не сме усвоили европейските средства ", добави Димитров. Той почерпи със сладка пита сътрудниците от общината и публицистите.



фотоси: Наташа Манева

Свързани вести Преобразяват квартал в центъра на Пловдив с 10 млн. лв. от ЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР