„Пълно доверие на Кристалина Георгиева!“ - това обяви Международният валутен

...
„Пълно доверие на Кристалина Георгиева!“ - това обяви Международният валутен
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ: Kазусът с Кристалина Георгиева предизвика притеснения за МВФ

„ Пълно доверие на Кристалина Георгиева! “ - това разгласи Международният валутен фонд. Така тя остава на поста ръководещ шеф на институцията.

След поредност от осем съвещания Фондът завърши проблема „ Кристалина Георгиева ". И по този начин я оневини по обвиняванията, че като основен изпълнителен шеф на Световната банка през 2018 година е оказала напън върху чиновници да манипулират данни, тъй че Китай да усъвършенства позицията си в класацията „ Да правиш бизнес “.

Предполагаемите ѝ дейности бяха в детайли разказани предишния месец в отчет, поръчан от Световната банка и квалифициран от адвокатска адвокатска фирма " Уимър Хеил ".

Георгиева е отпред на Фонда от 2019 година, преди този момент в продължение на две години оглавява Световната банка. Самата тя отхвърли да е правила нарушавания.

24-имата членове в управителния съвет на Международния валутен фонд заключиха:

„ Информацията не потвърждава изрично, че ръководещият шеф на Фонда е взел участие непозволено в правенето на класацията " Да правиш бизнес ", до момента в който е ръководела Световната банка. (…) Управителният съвет удостоверява цялостното си доверие в водачеството и способността на своя ръководещ шеф да продължи да извършва дейно своите отговорности “.

Финансовият министър на Съединените щати Джанет Йелън разяснява, че обвиняванията са повдигнали съществени терзания. Тя обаче добавя, че неналичието на доказателства е основателна причина Георгиева да остане на поста и прикани за стъпки, които да препотвърдят честността на Международния валутен фонд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР