Пълните последици от силата на щатския долар, която предизвика хаос

...
Пълните последици от силата на щатския долар, която предизвика хаос
Коментари Харесай

Силният долар може да „изяде корпоративните печалби в началото на следващата година

Пълните последствия от силата на щатския $, която провокира безпорядък в сметките на компании като Nike и FedEx през третото тримесечие, евентуално няма да се усетят известно време, предизвестява валутен пълководец деец, представен от YahooFinance.

„ Ще мине известно време преди мощния $, който виждаме през днешния ден, да се отрази на корпоративните печални “, сподели Джоузеф Луис от Jefferies.

„ Мисля, че това, което може да очаквате, е, че в случай че доларът продължи да бъде мощен, както се предвижда, ще видите резултата му върху облагите през първото и второто тримесечие на идната година, защото валутните придвижвания бяха толкоз бързи, че фирмите към момента не са имаше време да оценят тези промени в своите доклади за доходи и разноски “, добави той.

Щатският $ поддържа възходяща траектория месеци, подкрепян както от нападателните покачвания на лихвените проценти на Федералния запас за преодоляване на инфлацията, по този начин  и валутната неустойчивост в страни като Обединеното кралство.

Силата на $ води до понижаване на продажбите и облагите за огромни мултинационални корпорации, които вършат бизнес в голям брой страни. Обратното се случва, когато доларът е слаб.

Подобна мощ се трансформира във водещ проблем за фирмите (и пазарите), когато става въпрос за действителните финансови резултати, както и за бъдещите насоки, които се наблюдават деликатно от вложителите.

Миналата седмица производителите на храни Conagra Brands и McCormick предизвестиха за евентуален удар върху техните финанси от силата на $. Анализаторите всеобщо чакат да чуят отрицателни прогнози от най-различни компании с навлизането в сезона на докладите за третото тримесечие.

„ Като се има поради укрепването на щатския $ през последните месеци (както е посочено от покачването на показателя на щатския долар) и експозицията ктм интернационалните доходи от 40% на S&P 500 като цяло, не е изненадващо да забележим нарастване на броя компании, цитиращи негативно влияние върху облагите, приходите или маржовете заради неподходящи валутни курсове “, показват откриватели от FactSet.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР