Палестинци и евреи могат да живеят заедно. Това коментира журналистът

...
Палестинци и евреи могат да живеят заедно. Това коментира журналистът
Коментари Харесай

Гарелов: Войната трябва да е срещу мизерията

Палестинци и евреи могат да живеят дружно. Това разяснява журналистът Иван Гарелов, който преди години осинови палестинско момче, споделя за отражението на войната върху бита на хората и за лекуването на омразата, която е наслагвана с генерации. За своя осиновен наследник журналистът описа: „ те бяха бежанци от Ливан, помня самия Ахмед там ”.

Откакто Израел окупира Газа, броят на учебните заведения и лечебните заведения там понижава. Израелското управление ненапълно оказва помощ на несъгласието сред палестинците от Газа и от Западния бряг.

„ Операциите постоянно са протичали по този начин – палестинците хвърлят няколко ракети, по-късно израелците влизат, убиват 2-3 хиляди души. Това се отразява и на хората – дребните деца заживяват с концепцията да станат жервеници един ден. Трябва да се води война против мизерията. Газа би трябвало да мине под някакво ръководство вид интернационален арабски протекторат ”, сподели Гарелов. Той е оптимист, че палестинци и евреи могат да живеят дружно, заяви Нова нюз.

За Ицхак Рабин и Ехуд Барак той сподели, че те знаят и цената на мира, някои стигнаха доста надалеч. „ Рабин го убиха, Ехуд Барак даде по-големи от предстоящите отстъпки, само че това пристигна допълнително на някои кръгове в Израел и те го смъкнаха. Едно реализирано съглашение е по-добре да се подпише от подобен човек (общопризнат).

Тук имаме терористична военна интервенция от „ Хамас ” – това разделяне сред палестинците от Западния Бряг и палестинците от Газа е в бита – в Газа са доста небогати, бедност, омразата в тях е мощна.

Москва поддържаше връзки с „ Хамас ”, само че то не е в поддръжка на тероризма, а желаеха да имат баланс в палестинците, позагубиха доверие в Ясер Арафат, тъй като смятаха, че е станал проамерикански. Путин желае да се намеси в спора като страна, биха желали да станат гаранти на мира. Русия до момента в който води войната в Украйна, не може да играе интернационална роля на примирител, без значение, че е член на Съвета за сигурност.

Според него опълчването сред управлението на Организация на обединените нации и управлението на Израел е нужно, с цел да се разбере къде свършва акцията на Израел против „ Хамас ” и къде свършва жестокостта и отмъщението. „ Ръководството на Израел позволи тази интервенция – „ Хамас ” да навлязат на израелска територия. Народът няма да елементарни на Нетаняху този пропуск ”, счита Гарелов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР