Палестинският външен министър Рияд ал-Малики заяви пред върховния съд на

...
Палестинският външен министър Рияд ал-Малики заяви пред върховния съд на
Коментари Харесай

Палестинци обвиниха Израел в апартейд пред върховния съд на ООН

Палестинският външен министър Рияд ал-Малики съобщи пред висшия съд на Организация на обединените нации, че народът му страда от " колониализъм и апартейд " под ръководството на израелците, и прикани съдиите да разпоредят неотложно и абсолютно преустановяване на окупацията, съобщи Агенция Франс Прес.


" Палестинците са подложени на колониализъм и апартейд. Има хора, които са ядосани от тези думи. Те би трябвало да са ядосани от действителността, от която страдаме ", съобщи Ал-Малики пред Международния съд (МС).

Цяла седмица в Министерски съвет се организират чувания по отношение на правните последствия от окупацията на Израел от 1967 година насам, като се чака невиждани 52 страни, в това число Съединени американски щати и Русия, да дадат показания.

В речта си в Двореца на мира в Хага, където заседава Международният съд, министърът прикани съдиите да разгласят окупацията за противозаконна и да разпоредят тя да бъде прекъсната " неотложно, изцяло и абсолютно ".

" Забавеното правораздаване е отказано правораздаване, а палестинският народ е лишен от правораздаване прекомерно дълго време. Време е да се постави завършек на двойните стандарти, които държат нашия народ в плен прекомерно дълго време ", сподели той.

В умозаключение палестинският делегат на Организация на обединените нации Рияд Мансур през сълзи прикани за " бъдеще, в което палестинските деца ще бъдат третирани като деца, а не като демографска опасност ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР